Cumartesi, Nisan 27, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberVekil Tokdemir: “Hatay Kıbrıs uçak seferleri ihtiyacı karşılamıyor. Vatandaşlar ve öğrenciler mağdur”

Vekil Tokdemir: “Hatay Kıbrıs uçak seferleri ihtiyacı karşılamıyor. Vatandaşlar ve öğrenciler mağdur”

 

Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil KARAİSMAİLOĞLU tarafından yazılı olarak cevaplanmasını istediği bir soru önergesini TBMM Başkanlığına sundu.

Topkdemir, önergesinde Kıbrıs’ta öğrenim gören öğrencilerin ve orada bulunan vatandaşların THY ile diğer özel havayolu şirketlerinin ulaşım yetersizliğinden kaynaklanan sorunların giderilmesini istedi.

 Vekil Tokdemir: “Hatay Kıbrıs uçak seferleri ihtiyacı karşılamıyor. Vatandaşlar ve öğrenciler mağdur”

Hatay Milletvekili İsmetTokdemir’in yazdığı önergede, Kıbrıs’ta öğrenim gören ve yaşamını sürdüren Hataylı vatandaşların ulaşımdaki yetersizliğine vurgu yaptı. Tokdemir önergede, “Uluslararası üniversiteleri ile dikkati çeken Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde 90 binin üzerinde öğrenci eğitim görüyor. Ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora programları seçenekleri ile öğrenci nüfus oranının %70’ini Türkiye’mizin dört bir yanından tercih eden öğrenciler oluşturuyor” diyerek istatistik duruma dikkat çekti.

Tokdemir, Kıbrıs’a direk uçak seferlerinin yeter sayıda olmadığını, veli, öğrenci ve orada çalışan vatandaşların maddi ve manevi mağduriyet yaşadıklarını ifade etti. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde çalışmakta olan 20.000 civarında Hataylı bulunduğunun da vurgusunu yapan Tokdemir, ulaşımdaki yaşanan problemin önemini önergesinde şu 3 soruyla cevaplanmasını istedi:

“1-Kıbrıs’ta eğitim gören öğrencilerimizin Eğitim-Öğretim yılı başlangıç ve bitiş durumuna göre ve orada çalışan, ikamet eden vatandaşlarımızın için Hatay ilimizden direk uçak seferleri ihtiyacı karşılamaması nedeniyle sefer sayılarının arttırılarak mağduriyetlerin ortadan kaldırılması yönünde bir çalışmanız var mıdır?

2-Türkiye – Kıbrıs uçak bilet fiyatlarının bilhassa öğrenciler açısında çok yüksek olduğu bu nedenle bilet fiyatlarının makul bir seviyeye çekilmesi hususunda bir çalışmanız var mıdır?

3-Öğrencilerimiz için Havayolu şirketlerinin bagaj hacmi ve ağırlık ile ilgili yeni bir düzenleme yapmaya yönelik çalışmanız var mıdır?”

 

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER