Perşembe, Mayıs 16, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberVekil Tokemir: “ patates üreticilerinin içerisinde bulunduğu sıkıntılara yol açan zararların azaltılması...

Vekil Tokemir: “ patates üreticilerinin içerisinde bulunduğu sıkıntılara yol açan zararların azaltılması acil ve elzemdir”

 

 

 

                                                                                                                                          Hatay Milletvekili   İsmet TOKDEMİR Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir PAKDEMİRLİ tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği bir soru önergesini TBMM Başkanlığına vererek patates üreticilerinin içerisinde bulunduğu  sıkıntılarını güne taşıdı

 Vekil Tokemir: “ patates üreticilerinin içerisinde bulunduğu sıkıntılara yol açan zararların azaltılması acil ve elzemdir”

Vekil Tokdemir’in soru önergesi şöyle:

 

 

 

 

 

Türkiye’de yıllık ortalama 6 milyon ton civarında patates üretildiği, bununla beraber, belli bölgelerde belli şartlar altında üretilen patatese yönelik talebin geçmişe kıyasla ciddi şekilde azaldığı görülmektedir. Yabancı ülkelere yapılan ihracatta yaşanan sıkıntılar sebebiyle patatese yönelik toplam talep ciddi şekilde düşmüştür.

Söz konusu sebeplerden dolayı Türkiye’de şuan yaklaşık 2.5 milyon ton patates olduğu dolayısıyla, patates üreticilerinin içerisinde bulunduğu bu sıkıntılara yol açan zararların azaltılması acil ve elzemdir.

Bu bağlamda;

  • Patates konusunda yaşanan sıkıntılar hakkında, Bakanlık olarak her hangi bir eylem planınız var mıdır?
  • Patates üreticilerinin sıkıntılarını gidermek için, Bakanlık olarak destek verilmesi hususunda bir çalışmanız var mıdır?
  • Patates üreticileri için önümüzdeki dönem için yeni ihracat pazarları bulunması hususunda bir çalışma söz konusu mudur?

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER