Cumartesi, Nisan 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiVekil Topal: "AKP Toplumun Tüm Kesimlerini İcralık Etti!"

Vekil Topal: “AKP Toplumun Tüm Kesimlerini İcralık Etti!”

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, “Toplumun tüm kesimlerini icralık eden bir iktidar var, bütün vatandaşları icralık etmek zor iştir, bunu yaparsa ancak AK PARTİ yapar diyor ve onları alkışlıyoruz!” dedi.

TBMM Genel Kurulunda İcra ve İflas Kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi görüşülürken söz alan Hatay Milletvekili Serkan Topal: “Eğer bir ülkede icra ve iflas gibi iki sözcük konuşuluyor ve bununla ilgili kanuni düzenleme yapılıyorsa o ülkede işler iyi gitmiyor demektir.” ifadesini kullandı.

Genel Kurulda partisi adına görüşlerini açıklayan Hatay Milletvekili Serkan Topal konuşmasını şöyle sürdürdü:

YAPARSA AK PARTİ YAPAR!

“İcra ve iflas. Eğer bir ülkede bu 2 sözcük konuşuluyorsa biliniz ki orada bir sorun var, orada ekonomik bir kriz var. Eğer bu 2 sözcük bir ülkede konuşuluyorsa biliniz ki işler iyi gitmiyor, orada hayat pahalılığı var, yoksulluk var, yolsuzluk var. Biliniz ki bu sözcük konuşuluyorsa o ülkede partizanlık var, adaletsizlik var. Biliniz ki o ülkede işsizlik var; ekmek yok. Biliniz ki çiftçi var ama çiftçiye destek yok. Biliniz ki üretim yok. Hep “millî, millî” nutukları atanlara şunları söylemek istiyorum: Bugün mercimek millî mi; pirinç millî mi; domates, tohum, gübre millî mi? Peki bütün bunlar Türkiye’de var mı? Var. Evet, arkadaşlar bütün bunlar ülkemizde yaşanıyor mu? Yaşanıyor. Bakın, bu kanunda icra dairelerini büyütüyor iktidar. Neden? Çünkü icra müdürleri yetmiyor, icra başkanlıkları icra başmüdürlükleri kuruyor. Neden? Çünkü icra memurları artık icra dosyalarının altından kalkamıyor. Çünkü bu memleketin çiftçisi Tarım Krediden icralık; bu ülkenin köylüsü Ziraat Bankasından icralık; bu ülkenin işçisi TOKİ’den icralık; bu ülkenin öğrencisi KYK’den icralık; bu ülkenin esnafı Kefalet Kooperatiften icralık, bütün bankalardan icralık; bu ülkenin vatandaşı hemen hemen neredeyse bütün kurumlardan maalesef icralık. Toplumun tüm kesimlerini icralık etmeyi başaran bir iktidar var. “Yaparsa AK PARTİ yapar!” Sizi alkışlıyoruz!

İCRA EKONOMİSİ

Şimdi iktidarın Sayın Cumhurbaşkanı, iktidarın muktediri Sayın Cumhurbaşkanı ne diyor? “Ekonominin kitabını yazdım.” diyor. Evet, bir kitap yazdığı kesin “icra ekonomisi” kitabı, yazarı Sayın Recep Tayyip Erdoğan. Toplumun bütün kesimleri, tüm ekonomik dinamikler toplu olarak nasıl icralık olur? Dünyanın hangi ülkesinde bu var?

2002 yılında icra ve iflas dosya sayısı 5 milyon 933 bin. 2021’de icra ve iflas dosya sayısı 23 milyon 135 bin. “Yaparsa AK PARTİ yapar!” “made in AK PARTİ” “made in Erdoğan” Sizi milletçe alkışlıyoruz. Milletçe alkışlıyoruz evet, bu konuda ustasınız arkadaşlar. “Yaparsa AK PARTİ yapar!”

“ALMANYA BİZİ KISKANDI!”

Ülkesini adaletle yöneten hükûmetler adalet saraylarına ihtiyaç duymazlar çünkü adaletle yönetilen ülkelerde öğrenciler KYK’lerden dolayı icralık olmaz. Traktörler icra dairelerine çekilmez. Adaletle yönetilen ülkelerde millet huzurlu olur, icrasız olur, iflas etmez ama tabii, biz alıştık artık iktidar ve Sayın Erdoğan her seferinde çünkü bu ülkeyi yönetemeyen iktidarlar suçu muhalefette bulur ve herhangi olumsuz bir şey olduğunda .” “icra ekonomisi”.” Derler, ya da işler daha kötüye gittiğinde, ekonomi daha da kötü olduğunda “Efendim, dış güçler.” derler, biraz daha kötü olduğunda “Almanya bizi kıskandı.” derler.

Halkımız bu tür yalanlara artık kanmıyor. Çünkü Alman Helga, Türk Hatice’den; Alman Hans, Türk Hasan’dan maalesef şu anda daha huzurlu, daha mutlu. Bu ülkeyi bu hâle getiren maalesef sizsiniz. Bir kez daha şunu söylüyoruz: Evet, fabrikaları sattınız, madenlerini sattınız; vatandaşlarımız işsiz kaldı. Lütfen biraz daha elimizi vicdanınıza koyalım ve bu ülkeyi öyle yönetelim.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER