Salı, Mayıs 14, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberVekil Topal, Elektriği Kesilen Vatandaşları Meclis Gündemine Taşıdı

Vekil Topal, Elektriği Kesilen Vatandaşları Meclis Gündemine Taşıdı

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, TBMM‘ye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in cevaplaması istemi ile verdiği soru önergesinde ödeme yapamadıkları gerekçesi ile elektrikleri kesilen vatandaşların sorunlarını Meclis gündemine taşıdı.

Vekil Topal

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, küresel salgın dolayısıyla işini kaybeden vatandaşların ihtiyaçlarını devletin karşılamasının gerekliliğini belirterek, hiçbir vatandaşın karanlığa mahkum edilemeyeceğine vurguladı.

Vekil Topal: Vatandaşların Temel İhtiyaçlarını Salgında Devletin Ödemesi Gerekir

Milletvekili Topal, küresel salgın nedeniyle işini kaybeden, ödeme gücü olmayan vatandaşların elektrik, doğalgaz ve su gibi temel ihtiyaçlarını, bu süreçte devletin ödemesinin gerekliliğini belirtti.

Topal, “Sokağa çıkmanın yasak olduğu bu zor dönemde faturasını ödemedi diye hiçbir vatandaşımız karanlığa mahkûm edilmemeli, enerjisiz, susuz ve gazsız bırakılmamalıdır. Bu konuyu hükümet nezdinde takip etmeye ve vatandaşlarımızın haklarını koruma mücadelemize devam edeceğiz.

Enerji ile İlgili Herhangi Bir Düzenleme Yapılmadı

Bilindiği üzere, yaşanan pandemi nedeniyle birçok vatandaşımız işini kaybetmiştir. Mevsim şartları dikkate alındığında, vatandaşlarımızın evde kalmaları; elektrik, doğalgaz gibi enerji tüketiminde ciddi anlamda tüketim artışlarına neden olmuştur. Su tüketimi ile ilgili yasal düzenleme yapılarak belediyelere yetki verilmiştir. Ancak enerji ile ilgili herhangi bir düzenleme yapılmamıştır. Doğalgaz ve elektrik dağıtımının özel şirketler aracılığı ile yapılıyor olması, vatandaşları ödeme konusunda ciddi endişeye sürüklemektedir. Enerjide ana tedarikçi olarak hala kamu şirketlerinin varlığı, bu konuda Bakanlığınıza önemli görevler yüklemekte ve vatandaşları kamu adına beklentiye sokmaktadır.” açıklamasında bulundu.

etiketler: CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal haber,  hatayhatay haber,

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER