Perşembe, Mayıs 9, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelVekil Topal: "İktidarımızda EYT Sorunu Ortadan Kalkacak!"

Vekil Topal: “İktidarımızda EYT Sorunu Ortadan Kalkacak!”

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, iktidarlarında, Emeklilikte Yaşa Takılanlar’ın (EYT) sorununu çözeceklerini vurguladı. Kadınların 20, erkeklerin 25 yıl çalışmış olmalarına rağmen 58 yaş engeline takılıp emekli olamadığını belirten Milletvekili Serkan Topal, “Eğer evliyseler, işverenin ‘yaşlısınız’ diyerek işten çıkarması durumunda, eve giren maaş olmayınca, açlığa mahkum hale geliyorlar ve hatta prim ödeyemedikleri için de sağlık hizmetlerinden dahi yararlanamıyorlar. Bu durumda ciddi mağduriyet yaşıyorlar. Bu soruna çözüm bulacağız” dedi.

“Kayıp-kaçak bedeli alınmayacak”

Milletvekili Serkan Topal ayrıca, iktidarlarında, asgari ücretten vergi alınmayacağını, 3600 ek göstergenin verileceği, emeklilerin bayram ikramiyelerinin arttırılacağını, elektrik faturalarından dağıtım ve kayıp kaçak bedelinin alınmayacağını, çiftçinin mazotundan ÖTV ve KDV alınmayacağını da vurguladı.

“1 ton kömür 4.500 lira oldu”

Hatay’da mutfak tüpünün Haziran ayında 128 TL iken, Kasım ayında 212,5 TL olduğunu söyleyen Milletvekili Serkan Topal, “5 aydaki artış oranı %60 TÜİK’e göre yıllık enflasyon oranımız ise %19,8 TÜİK’in enflasyon sepetinin altı delik galiba! Geçen yıl tonu 1450 lira olan kömürün tonu 4500 lira oldu. 25 kilo gram olan bir torba kömürün fiyatı ise 125 TL oldu. Vatandaşlar artık, kışlık yakacağını ton olarak değil torba olarak alıyor. Asgari ücretli, maaşıyla 1 ton kömür alamıyor. Millet tükendi!” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER