Perşembe, Nisan 25, 2024
No menu items!
Ana SayfaSamandağVekil Topal Kararname'ye Tepki Gösterdi

Vekil Topal Kararname’ye Tepki Gösterdi

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Eğitim Sen Samandağ Şubesinde düzenlenen toplantıda, öğretmenler Pelin Akbaş ile Çağdaş Can’ın Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlerine son verilmesine tepki gösterdi.

İhraç edilen öğretmenlerin görevlerine iadesi gerçekleşene kadar üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini söyleyen Milletvekili Serkan Topal, “Dünyanın hangi ülkesinde, birdenbire, hukuksuz bir şekilde bir devlet memurunu bir vatandaş gözaltına alınıyor ya da içeri atılıyor, ihraç ediliyor. Var mı dünyada örneği? Var nerede diktatörlüğün olduğu yerlerde, tek adamın olduğu yerde, padişahlığın, krallığın olduğu yerlerde. Maalesef bu ülkede geldiğimiz nokta bu. Şunu ifade etmek istiyorum değerli öğretmenlerim. Daha önce olduğu gibi bugünde, yarında her zaman sizin yanınızda olacağımızı burada bir kez daha yineliyoruz. Buradan iktidara sesleniyoruz, gideceksiniz. Daha dün milyonlarca insanın, atanmayan, atama bekleyen, çalışan, emek harcayan velilerimizin, çocuklarımızın, üniversite mezunlarının günahına girdiniz. Bir tek kişi gözaltına alınmadı ama gelin görün ki demokratik alanda hakkını savunan, eleştirisini yapan bir devlet memurumuz açığa alınıyor.” şeklinde konuştu.

Bunun adın insanların geleceğini çalmaktır …

Bunun adı emek hırsızlığıdır, bunun adı gasptır, alın teri hırsızlığıdır, insanların geleceğini çalmadır, bunun adı diktatörlüktür diyen Vekil Topal; ”Hiç kimse merak etmesin bu diktatörlüğe son vereceğiz, bu hukuksuzluğun hesabını soracağız. Size sözümüz olsun bu arkadaşlarımız görevlerine iade edilinceye kadar bize ne görev düşüyorsa onu yapacağız. Ama şunun da sözünü veriyoruz, bu arkadaşlarımıza daha öncede olduğu gibi kanun hükmünde kararnameyle son dakikada 10 binlerce vatandaşımızın günahına girenlerin tamamına hesabını sormakta bizim boynumuzun borcudur. Burada hem sözümüz olsun hem de ahdımız olsun. Sayın Milli Eğitim Bakanı, eğer sizin yüreğiniz varsa istifa edersiniz. Binlerce, on binlerce çocuğun günahı boynuzdadır. Onunda günü geldiğinde hesabını soracağız.” diye konuştu.

“Çoluğunuz çocuğunuzla aç kalın!” deniyor …

Eğitim Sen Şube Başkanı Cüneyt Kayıkçı, toplantıdaki açıklamasında; ”Ülkenin gündeminin yine halka, emekçilere yönelik saldırılarla dopdolu olduğunu söyledi ve şunları dile getirdi: “Bir ülke düşünün ki yönete(meyenler)nler, halkı açlığa, yoksulluğa, adaletsizliğe gark etmenin bin bir türlü yolunu bulmuş, hiç durmadan saldırıyor. Bir ülke düşünün ki gündemi sadece açlık, yoksulluk, halka saldırı, katliam yani dizginlenemeyen bir adaletsizlik.  Bu adaletsizliklerin en can yakıcı noktalarından birisi hiçbir hukuki dayanağı olmayan, tamamen iktidarın zorbalığına, bu zorbalığın yarattığı keyfiliğe dayalı işten çıkarmalar yani ihraçlardır. Bu perspektifle son olarak ihraç edilen öğretmen arkadaşlarımız Pelin Akbaş YEŞİL ve Çağdaş CAN nezdinde tüm KHK mağdurları için mücadele ve dayanışmayı büyüterek sürdüreceğimizi tüm kamuoyuna buradan ilan ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Hukuk bir gün herkese lazım olacak …

CHP Samandağ İlçe Başkanı Turgay Abacı, böyle bir olaydan dolayı burada bulunmaktan hicap duyduğunu ve iki öğretmen kardeşi olan bir insan olduğunu belirterek “Daha önce bu süreci Matematik öğretmeni kardeşlerimden biri yönünden yaşadık. Ailece çok zor bir süreç. İhraç edilen iki arkadaşı ve ailelerini gerçekten ateş düştüğü yeri yakar mantığı ile çok iyi anlayabiliyorum. Ülkede hukukun olmadığını, çok uzun bir süredir dile getiren, bunun için çok ciddi şekilde somut olarak bir tavır koyan bir partinin ilçe başkanıyım. Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu; adaletin, hukukun olmadığını tespit ettiği gün bir an bile duraksamadan Ankara’dan İstanbul’a kadar hak, hukuk ve adalet için yürümüştü. Maalesef ülke, bir hukuk devleti olmaktan çok bir diktatörlükle yönetiliyor. Mutlaka, hukuk bir gün herkese lazım olacak. Çok az kaldı. Mevcut kamuoyu yoklamaları, sizin de takip ettiğiniz gibi mevcut siyasi gelişmeler artık bu iktidarın ülkeyi yönetemediğini, ülkeyi bir bataklığa sürüklendiğini çok net bir şekilde ortaya koyuyor. Tabi bu süreçte öğretmen arkadaşlarımızın da çok güzel söylediği gibi ciddi şekilde beraber olmak lazım. Ciddi şekilde dayanışmayı ortaya koymak ve üst seviyeye çıkarmamız lazım. Biz, Cumhuriyet Halk Partisi Örgütü bu süreçte hukuki olarak her türlü desteği verebileceğimizi buradan ifade etmek istiyorum. Bunu içimizden gelerek büyük bir mutlulukla yapabiliriz. Ve son olarak özellikle KPSS skandalında eğer bu ülkenin Milli Eğitim Bakanı hala o koltukta oturabiliyorsa bu Ak Partinin ayıbıdır.” açıklamasında bulundu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER