Cumartesi, Mayıs 18, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberVekil Topal, :"vatandaşlar mutfağına artık gıdayı alamıyor, sebzeyi meyveyi alamıyor"

Vekil Topal, :”vatandaşlar mutfağına artık gıdayı alamıyor, sebzeyi meyveyi alamıyor”

      CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, TBMM ‘de yaptığı konuşmada, milletin gerçekten sıkıntıda olduğunu söyledi ve hükümeti eleştiri yağmuruna tutarak”   Kışın geldiğini, doların yükseldiğini söyleyen Milletvekili Serkan Topal, vatandaşların gerçekten mutfağına artık gıdayı alamadığını, sebzeyi meyveyi alamadığını”dedi

 

 

Milletvekili Serkan Topal, konuşmasında şunlara yer verdi:

“Bunun yanında birileri çıkıp açıklama yapıyor, diyor ki ‘Efendim, bizim Allah’ımız var, bizim imanımız var.’  Şimdi, evvelki gün Diyanet İşleri Başkanı da çıktı, dedi ki ‘Her çocuk İslam doğar.’ Ya arkadaşlar, dünyadaki bütün evreni, insanları Allah yaratmadı mı? Onların da Allah’ı yok mu? Aynı Allah değil mi? Anayasa’da da şu var zaten arkadaşlar, diyor ki ‘Kutsal duyguları devlet politikalarına karıştırmayın.’

Kimsenin imanla sorunu yok, milletin sizinle sorunu var …

Şimdi, burada devlet yönetilmiyor, çıkıyor birileri ‘Allah’ımız var’ Türk lirası değer kaybediyor, ‘Bizim imanımız var’ Yahu kimsenin imanla sorunu yok, kimsenin Allah’la sorunu yok ama milletin sizinle sorunu var. Neden? Biz ‘Yönetemiyorsunuz’ dediğimiz zaman ‘Vallahi dış güçler, muhalefet’ diyorsunuz, yapmayın arkadaşlar. Bakın, siz buraya doğru olan şeyleri, milletin lehine olan şeyleri getirdiğiniz zaman, kanunları getirdiğiniz zaman biz onay veriyoruz ve biz size destek veriyoruz oysaki siz daha dün kadın-erkek eşitliğinde reddettiniz ki birçok yasayı reddettiniz. Neden reddediyorsunuz?

Şimdi, özellikle, bakın, on yıldır Suriye’de savaş var, on yıldır Suriye’de üretim yok, on yıldır Suriye’de ölüm var, kan var, on yıldır Suriye’de elektrik yok, karanlık var ama bizim ülkemizde on yıldır değil, on dokuz yıldır bakanı değiştiren, valiyi, kaymakamı atayan, bütün ekonominin sorumlusu tek bir kişi: Sayın Erdoğan. Bakın, buna rağmen Suriye’de son bir yıl içerisinde Suriye lirasının dolar karşısında değer kaybı yüzde 98, Türk lirasının dolar karşısında değer kaybı yüzde 94 arkadaşlar. Bunun sorumlusu kim?

Hani faiz haramdı?

Bunun sorumlusu kim arkadaşlar? Ekonominin kitabı böyle mi yazılıyor? Böyle mi ekonominin kitabı yazılıyor? Bakın, Suriye’de on bir yıldır savaş olmasına rağmen yüzde 98, Türkiye’de hiçbir şey… Ha, savaş mı var? Yahu, savaş var da biz mi görmedik? Varsa biz gidelim, biz canımızı verelim milletimiz için, bayrağımız için, ülkemiz için. Bundan sonra, arkadaşlar, kimse burada çıkıp milliyetçilik duygularıyla vatandaşlarımızı kandırmaya çalışmasın.

Şimdi, ‘Faize karşıyız’ diyorsunuz, çiftçi de faiz batağında. Yahu ‘Çiftçinin faizini silin’ diyoruz, silmiyorsunuz. ‘Esnafın faizini silin, kredi faizini silin’ diyoruz, silmiyorsunuz. ‘Öğrencinin KYK faizini silin’ diyoruz, silmiyorsunuz. Otoyoldan geçenden faiz alıyorsunuz, vergiden faiz alıyorsunuz, bu da yetmiyor, faizin faizini alıyorsunuz. E hani faiz haramdı arkadaşlar?

Ya arkadaşlar, bizim telefonlarımız susmuyor, susmuyor, Allah şahit, susmuyor. Sizi aramıyorlar mı arkadaşlar?

Hani birileri çıkıp demişti ya: ‘Temmuz ayında öyle bir şahlanacak ki ekonomi…’ Ekonomiyi biz göremiyoruz arkadaşlar. Pert oldu ekonomi, pert; ekonomi pert oldu, pert! Birileri çıkıyor hâlâ, aklımızla dalga geçiyor, ‘Soğan ekmek yeriz’ diyor, ‘Yarım kilo alın’ diyor.”

Paranın en büyük kuralı güvendir …

Millet gerçekten sıkıntıda olduğunu, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa bir babanın, valiliğe dilekçe verip, ‘Ben evlatlarıma artık yetiştiremeyeceğim, bakamayacağım, lütfen devlet olarak siz bakın’ dediğini söyleyen ve vicdanlarının sızladığını ifade eden Milletvekili Serkan Topal, konuşmasının sonunda şunlara ye verdi: “Paranın en büyük kuralı nedir biliyor musunuz? Güvendir. Eğer bir limanda güven yoksa oraya gemi yanaşmaz arkadaşlar, yanaşmaz. Bakın, hani Sayın Cumhurbaşkanı üç yıl önce bir söz verdi, vaat verdi ülkeye, millete, hâlâ o sözlerini yerine getiremiyor. Biz bir kez daha buradan sözlerini hatırlatıyoruz, Sayın Cumhurbaşkanının verdiği sözleri, Cumhur İttifakı’nın verdiği sözleri bir kez daha hatırlatıyoruz.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER