Salı, Mayıs 14, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay Habervekil Topal"Salgın bitinceye kadar işini kaybeden vatandaşlarımızın ve esnafımızın SGK primlerini devletin ...

vekil Topal”Salgın bitinceye kadar işini kaybeden vatandaşlarımızın ve esnafımızın SGK primlerini devletin  ödesin

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal,TBMM Başkanlığına bir kanun teklifi vererek  CORONA SALGINI bitinceye kadar, işini kaybeden vatandaşlarımızın ve esnafımızın SGK primlerini devletin  ödemesini istedi

Konu ile ilgili TBMM’ye kanun teklifi veren Serkan Topal verdiği kanun teklifinde, “Faaliyetleri Pandemi önlemleri kapsamında kısıtlanan veya durdurulan esnafımız zor durumda, sağlık sorunları var SGK primleri ödenmediği için tedavi olamıyorlar emeklilikleri gelen vatandaşlarımız prim eksikliğinden emekli olamıyorlar devlet eliyle kapanan işyerleri mutlaka desteklenmeli ve SGK prim borçları devlet tarafından ödenmelidir” önerisinde bulundu.
Hatay Milletvekili Serkan Topal verdiği kanun teklifinin gerekçelerinde şu ifadelere yer verdi:
“Ticari faaliyetleri devlet tarafından kısıtlanan bir esnafın ve ailesinin sağlık hizmetlerinden men edilmesi hukuk devleti ilkeleri ile bağdaşmamaktadır. Pandeminin ne zaman biteceği konusunda herhangi bir öngörü olmamasına karşın kamu alacaklarını öteleme yoluna giderek sorunu çözme yöntemi kamu idaresi bakımından sürdürülebilir bir yöntem değildir.
Devlet vatandaşlık hukukunu gözeterek sebebiyet verdiği mağduriyeti gidermeli ve pandemi süreci bitinceye kadar faaliyetleri kısıtlılığa tabi sigortalıların prim tahakkuklarının hazine tarafından ödenmesi hususunda gerekli düzenlemeyi yapmalıdır.
Bu nedenle prim borçları vatandaş adına kamu kaynaklarından karşılamalıdır.”
RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER