Perşembe, Mayıs 16, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberVekil Tülay'dan Libya Tezkeresine "Hayır" Oyu

Vekil Tülay’dan Libya Tezkeresine “Hayır” Oyu

Hataylı Siyasetçi-HDP Adana Vekili Tülay Hatimoğulları Oruç, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde oylanan Libya’ya asker gönderilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi için “Hayır” oyu verdi. Libya’ya asker gönderilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, TBMM Genel Kurulu’nda 184’e karşı 325 oyla kabul edildi.

Vekil Tülay’dan Libya Tezkeresine “Hayır” Oyu

HDP Adana Vekili Tülay Hatimoğulları Oruç, “Komşularla sıfır sorun politikası, kendini komşularla sıfır barışa terk etti” dedi.

Libya’da Kaddafi’den Sonra 2 Ayrı Yönetim Baş Gösterdi

2011 yılında öldürülen Muaammer Kaddafi’den sonra Libya’da 2 ayrı yönetim baş göstermeye başladı. Türkiye, Libya’da Birleşmiş Milletler (BM) dâhil uluslararası toplumun büyük bölümü tarafından tanınan Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne destek veriyor.

HDP Adana Vekili Tülay Hatimoğulları Oruç “hayır” oyu verdiği Libya tezkeresi için “Osmanlı mirası, millî çıkar, bölgede oyun kuruculuk, denklem bozucu gibi söylemlerle bir savaş ruh hâli yaratılmak isteniyor. Artık bu nakarat çok bayatladı. Muhalefetin de, Türkiye halklarının da, iddia ediyorum sizin seçmeninizin de artık bu laflara karnı tok.” ifadesinde bulundu.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER