Salı, Mayıs 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayVekil Yayman Fox Tv'ye Çıktı

Vekil Yayman Fox Tv’ye Çıktı

Hatay AKP Milletvekili, TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı Hüseyin Yayman, dün sabah FOX TV’de “Çalar Saat” Programı sunucusu İlker Karagöz’ün konuğu oldu.

Yayman’ın programdaki mesajlarından ana başlıklar şunlar:
-Türkiye, bölgesel güç oldu, küresel güç olmaya çalışıyor.
-Türkiye’nin hedeflerinden şaşmasının nedeni, iç ve dış güçler.

-Hatay’da Suriyeli seçmen sayısı 20.000. Bunların 10 bini zaten Türkmen kardeşlerimiz, akrabalarımız. Sokakta, Suriyeli mülteci/sığınmacı konusu konuşulmuyor. Çiftçi, “Suriyeliler giderse, benim domatesimi ve patatesimi kim toplayacak?” diyor. Kamusal alanda ise farklı söylemler ve sıkıntılar var. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da kendi işini iyi yapamadığı gibi, Hatay halkına su veremediği için Suriyelileri konu edip, algı yapmaya çalışıyor. O, EXPO’da harcadığı 4 milyar TL’nin hesabını versin!

-Suriyelilere toplu konut diye bir şey yok. Henüz kimseye verilmedi. Başvuruyorlar, isimleri listede geçiyor! Ancak kura çekimi Ocak ayında. Bugüne kadar tek Suriyeliye toplu konut verilmiş değil.

-Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Esat, Sisi, İsrail, BAE” ile görüşmeleriyle ilgili olarak; “Devlet yönetiminde, dış ilişkilerde küslük olmaz. Türkiye, dostlarını arttırmak istiyor!”

-TBMM’deki yumruk olayı üzerine: “Milletvekili, fikirleriyle TBMM’de olmalı. Her dönemde böyle şeyler olmuştur. Millet, bu manzarayı istemiyor. Kaldı ki Zafer Işık’ın saldırganlık yapacak bir özelliği de yok.

-Türkiye’de hayat pahalılığı, zamlar var, ama hükümetimiz bunu çözecek. Dar gelirliyi, çiftçiyi, emekliyi, memuru enflasyona ezdirmeyeceğiz. Sorun var, hayatın akışına ters bir gidiş var. Hassa’da patates, tarlada 5 lira! Markette ise 15 lira! Burada bir terslik var. Ama sorunu çözeceğiz. Vatandaş, sokakta bize, “Sayın Cumhurbaşkanımız 20 yıldır sorunları çöze çöze bugünlere getirdi ülkeyi. Bu sorunu da çözecek, inanıyoruz. Bizi başkalarına muhtaç bırakmayın” diyor.
-Altılı Masa, “Gastronomi Masası” oldu.

-Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye markasıydı. Dış ilişkilerdeki başarılarıyla da dünya markası oldu.

-Pahalılığa karşı marketler denetlenmeli. Hassa’da, tarlada 5-6 lira olan patates, markette 15 lira olmamalı. Burada hem marketçiye hem çiftçiye hem de bize düşen görevler var.

-Öğrencilere yemek verilmesi ile ilgili soruya cevaben:
“Türkiye Cumhuriyeti, güçlüdür. Öğrencilerine, evlatlarına yemek verir, aç-susuz bırakmaz.”

-Çiftçinin, esnafın derdi, bizim derdimizdir. Gübre ve ilaç fiyatları arttı. Bakanımıza söyledik, gereğini yaptı. Buğday, mısır, soğan üreticisi memnun, pamuk üreticisinin biraz sıkıntısı var. Girdileri fazla. Ayrıca pamukta üretim de azaldı. İthalata kota getirmeli.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER