Pazar, Haziran 16, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayVekil Yayman Gündem Dışı Konuştu

Vekil Yayman Gündem Dışı Konuştu

TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı aynı zamanda AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, TBMM’de gündem dışı söz aldı.

TBMM Kürsüsünden yaptığı açıklamada Yayman, “Cumhuriyetimiz Kimsesizlerin Kimsesidir” diyerek Cumhuriyetin 100. Yılına vurgu yaptı.

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman: “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına girdiğimiz şu günlerde 99’uncu yılının hayırlı uğurlu olmasını diliyorum ve bizlere cumhuriyeti armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi, gazilerimizi bir kez daha rahmetle, şükranla, minnetle anıyorum. Onların fedakârlıkları olmasaydı, onların kahramanlıkları olmasaydı biz, belki bugün cumhuriyetin bir vatandaşı olarak yaşayamayacaktık. Dolayısıyla ne kadar teşekkür etsek, ne kadar dua etsek azdır. ” diye konuştu.

Cumhuriyet, ona hizmetle yücelir diyen AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman: “Cumhuriyetimizin tam da kuruluş yıl dönümlerinde özellikle 29 Ekim 2022’de TOGG’un açılması, 29 Ekim 2021’de AKM’nin ve Ankara Millet Bahçesinin açılması, 29 Ekim 2020’de Ankara-Niğde Otoyolu’nun açılması, 29 Ekim 2018’de İstanbul Havalimanı’nın açılması ve 29 Ekim 2023’te Marmaray’ın açılması, 29 Ekim 2016’da Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı’nın açılması tesadüf değildir.” dedi.

Cumhuriyet, onun değerlerine sahip çıkmakla yükselir ve değer bulur dolayısıyla cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir. diyen Vekil Yayman; ”Cumhuriyet, yoksul bir Anadolu çocuğu olarak, Hatay’ın bir evladı olarak bu kardeşinizi devlet okullarında okutup, büyütüp, tahsil yaptırıp bu millete hizmet etmek için buraya gönderen rejimin ve sistemin adıdır dolayısıyla cumhuriyet hepimizin ortak geleceğidir. Türkiye’miz dünyanın merkezinde yer almaktadır. İnanıyoruz ki önümüzdeki dönemde inşallah, bu süreç çok daha ileri bir noktaya gidecektir. Her zaman dediğimiz gibi, cumhuriyet, kimsesizlerin kimsesidir. Cumhuriyet, bir şefkatin adıdır ve cumhuriyet bu milleti muasır medeniyet seviyesi düzeyine çıkarma iddiasının adıdır. İşte, bu iddiayı biz Cumhur İttifakı olarak Türkiye yüzyılı paradigmasıyla daha ileri götürmek istiyoruz. Değerli şehitlerimizin bize bıraktığı mirası sonsuza kadar yaşatacağımızı bir kez daha arz etmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.

 

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER