Perşembe, Mayıs 16, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayVekil Yayman, Kırıkhan OSB'nin Son Durumunu Anlattı

Vekil Yayman, Kırıkhan OSB’nin Son Durumunu Anlattı

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Hatay’daki ihracatçıları umutlandıran açıklamalarda bulundu.Vekil Yayman, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle zor günler yaşayan ihracat sektörü temsilcilerine seslendi. Kırıkhan’da 52 adet fabrikaya ev sahipliği yapması beklenen Organize Sanayi Bölgesinin son durumunu anlattı.

HATAYLI İHRACATÇILAR İLE GÖRÜŞECEĞİZ

Hatay ilinin yaş meyve ve sebze ihracatında Türkiye’nin en önde gelen şehri olduğunun altını çizen Yayman, “Geçtiğimiz hafta içinde Türkiye’nin en büyük yaş meyve ve sebze ihracatçıları arasında yer alan iş insanı aynı zamanda Türkiye Yaş Meyve Sebze İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi Sektör Konseyi Üyesi Ali Kavak’la da görüştük. Rusya ile Ukrayna arasındaki gerginlikten dolayı Hatay ihracatı adına endişe taşıdıklarını söylediler.

Mayıs ayı başında Hatay’da turfanda meyveler çıkacak. Rusya ve Ukrayna kapalı olursa kime satılacak? Bu durumun önüne geçebilmek için Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve diğer yetkililerle temas halindeyiz. Kısa bir süre içinde Sayın Ali Kavak ve Hataylı diğer ihracatçılarla dışişleri bakanımızı buluşturacağız. İhracatçılarımızı ihmal etmemiz düşünülemez. Onlar ülkemizin yüz akıdır” dedi.

SAVAŞ, TURİZMİ DE KÖTÜ ETKİLEYECEK

Rusya ve Ukrayna’daki savaşın sadece ihracatı değil aynı zamanda Türkiye turizmini de olumsuz yönde etkileyeceğine dikkat çeken Hüseyin Yayman, “Her yıl Türkiye’ye Rusya’dan 5, Ukrayna’dan ise 2 milyon civarında turist gelir. Bu önemli bir sayıdır. Bu nedenle her iki ülke arasında ki gerginliğin bir an önce bitmesi gerekiyor ve Türkiye bu yönde üstün gayret gösteriyor” dedi. Kırıkhan’da yapılması planlanan 52 fabrika kapasiteli Organize Sanayi Bölgesinin detaylarını anlatan Yayman, en geç Ekim-Kasım gibi fabrikaların temelinin atılacağını söyledi. Hüseyin Yayman an itibariyle 52 fabrika için 150 yatırımcının müracaat ettiğini 52’sine ihale usulü yer tahsis edileceğini geriye kalan yatırımcılar için de OSB’de genişleme sahası açılacağını aktardı.

Yayman açıklamasında “Bu proje 90’yı yılların projesi raflarda unutulmuştu. Hatay Valisi Sayın Rahmi Doğan beyin yoğun çabasıyla Raftan indirdik ve yaşama geçiriyoruz. Ön talepler toplandı. Altyapısı hazırlanıyor. Ekim, Kasım, gibi fabrikalar kurulacak. Fabrika demek aş, iş, evlere umut demek. 52 fabrika kuracağız. İlana çıkıldı. Açık ihale yapıldı. 150 iş insanı müracaat etti. Bunların içinden yapacağı istihdama bağlı olarak 52 müteşebbis seçilecek. Dışarıda kalacaklara da genişleme sahası var. Orada ikinci bir OSB yapılacak” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER