Cumartesi, Mayıs 11, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberReyhanlı Barajı Mağdurlarına Verilen Sözler Unutuldu Mu?

Reyhanlı Barajı Mağdurlarına Verilen Sözler Unutuldu Mu?

Reyhanlı barajı sulama alanında kalan ilçeye bağlı Mehmet Beyli köyü sakinleri verilen sözlerin hiç birinin yerine getirilmediğini iddia ederek yetkililerin kendilerini Reyhanlı Küçük Sanayi  Sitesinde yapılan depolara ya da 15 Ocak’ta tapusu verileceği söylenen arsalara çadır kurmaya zorladıklarını söylediler.

Köy sakinleri gazetemiz haber merkezine yaptığı açıklamada konu ile ilgili şunları söyledi;

“Körfez Gazetesi sorunumuzu haber yaptıktan sonra Kaymakamlıkta bir toplantı yapıldı bu toplantı da bize 15 Ocak’a kadar arsalarımızın tapularının verileceği ve kira yardımı yapılacağı söylendi. Ancak birkaç gün sonra mahalle muhtarı aracılığı ile bazı evlerin derhal boşaltılması istendi. Boşaltılmak istenen evlerde oturanlara isterlerse çadır verileceğini ve bize tahsis edilen arsada çadır kurabileceklerini söylendi, çadır kurmak istemeyenlere de alt yapısı tamamlanmamış Reyhanlı Küçük Sanayi sitesindeki depolara taşınabilecekleri belirtildi. Bu karda kışta Elektriği suyu olmayan penceresi camı takılmamış depolarda ya da her türlü alt yapısı olmayan çadırlarda nasıl yaşayacağız? Tapumuzu alıncaya kadar evlerimizi terk etmeyeceğiz çünkü artık inancımız kalmadı. İstedikleri gibi evlerimizi boşaltırsak tapularımızın verileceğine inanmıyoruz.”

Hatırlandığı gibi AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Şanverdi Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda köylülerin sorunlarının çözüldüğünü belirtmiş ve mağdur köylülerin yanında olduğunu söylemişti.

Mehmetbeyli köyüne bağlı Karakaya ve Acerköy mahalle sakinleri Vekil Şanverdi’ye çağrı yaparak verilen sözlerin yerine getirilmesi ve kendilerine sahip çıkılmasını istediler.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER