Cuma, Mart 29, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelWhatsapp Kullanıcıları Dikkat!! Güvenirliği Sorgulanıyor

Whatsapp Kullanıcıları Dikkat!! Güvenirliği Sorgulanıyor

Mesajlaşma uygulaması Telegram‘ın kurucusu Pavel Durov, dünyaca yaygın kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması olan Whatsapp‘a yönelik dev iddiada bulundu. Durov, Whatsapp’ın güvenli olmadığını ve kullanıcılarının telefonlarından silmeleri gerektiğini ifade etti.

Anlık mesajlaşma alanında dünya çapında büyük nam yapmış olan Whatsapp, uçtan uça güvenlik sağladığını belirtmişti. Geçtiğimiz yıl Facebook’ta yapılan güvenlik ihlalini hepiniz hatırlarsınız. Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg’e ait olan Whatsapp uygulamasının da güvenilir olmadığı iddia edildi. Zuckerberg, Facebook verilerini paylaştığını kendi ağzı ile itiraf ederek özür dilemişti. “Peki bu durum Whatsapp’ta da geçerli olacak?” soruları gündeme geldi.

Whatsapp, Resimleri ve Mesajları İzliyor

Mesajlaşma uygulaması Telegram’ın kurucusu Pavel Durov, anlık mesajlaşma alanında dünya çapında büyük nam yapmış olan Whatsapp uygulamasına ilişkin güvenlik ihlali iddiaesında, “WhatsApp mesajlarınızı korumuyor, bu uygulama fotoğraf ve mesajları izlemek için bir Truva Atı (zararlı yazılım) gibi kullanılıyor” sözlerine yer verdi.

Facebook tarafından satılan alınan Whatsapp’ın Facebook politikaları çerçevesinde eliştirici tarafından izinsiz şekilde verilere ulaşılmasını sağlayan bir ‘backdoor algoritması’ gibi kullanılabileceğini dile getirdi.

Tüm Whatsapp kullanıcılarını tedirgin eden iddianın ardından Durov, uygulamanın telefonlardan silinmesini önerdi.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER