Cuma, Mayıs 17, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayYabancılara Mülk Satışı Yasaklanmalıdır!

Yabancılara Mülk Satışı Yasaklanmalıdır!

HDP’nin Süryani kökenli Milletvekili olan Tuma Çelik, Bakanlar Kurulu Kararı’yla; Mardin, Kilis ve Hatay illerinde, kamu yararı ve ülke güvenliği nedeniyle yabancılara mülk satışının yasaklanması konusunu gündeme taşıdı.

Çelik, son TBMM Genel Kurulu’ndaki konuşmasında şunları dile getirdi:

“Herhangi bir ayrım olmadan, belli bir bedelle Türkiye’de mülk alımı yapan bütün yabancılar, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına kabul ediliyorlar. Bugüne kadar bu yolla, Türkiye’nin 3 ili dışında yabancılar mülk alımı yaptılar. Diğer tarafta, Türkiye’de yabancılara mülk satışının mümkün olmadığı 3 il bulunuyor. 27/10/2008 tarih ve 14273 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı’yla; Mardin, Kilis ve Hatay illerinde kamu yararı ve ülke güvenliği nedeniyle yabancılara mülk satışı yasaklanmıştır.

Soruyorum… Bu kararı veren Bakanlar Kurulu’nun da unuttuğunu tahmin ettiğim; İstanbul, Edirne, Kars, Hakkâri ve Antalya’nın da içinde yer aldığı, Türkiye’nin 78 ilinde olmayan kamu yararı ve ülke güvenliği nedir? Bu karar, kendisi ve ebeveynleri bu illerde doğmuş, büyümüş ve değişik nedenlerle vatandaşlığını kaybeden Süryani, Melkit Hristiyan, Arap, Alevi ve Kütlere karşı alınmış bir karar gibi görünüyor.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER