Salı, Mayıs 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelYAMAN: BU ÖDÜL HALKIMIZIN BAŞARISI

YAMAN: BU ÖDÜL HALKIMIZIN BAŞARISI

Defne Belediyesi, Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği’nin (SODEM) Seferihisar’da düzenlediği Yerel Yönetim Ödülleri toplantısında, Sosyal Belediyecilik dalında “İpekçilik ve İpek Dokumacılığının yaşatılması” adlı proje ile birincilik ödülüne layık görüldü.
Yerel yönetimlerin yaptığı ve yapacağı çalışmaların duyurulması, paylaşılması ve öncelikleri kapsamında işbirliğinin sağlanması amacıyla başlatılan Belediyeler Buluşması ve Yerel Yönetim Ödülleri toplantısında ödülünü Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan alan Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman, “Ödülü Defne’nin aydınlık insanları adına almaktan onur duyuyorum. Bugüne kadar yaptığımız tüm çalışmalarımızda halkımıza verdiğimiz sözleri yerine getirmeye gayret ettik. Halkımızın güven duygusu ve katkısı, daha çok hizmet yapmamızı sağladı. Bu bağlamda ödülü her şeyin en iyisine layık Defne halkına armağan ediyorum. Bu ödül halkımızın da başarısıdır” ifadesini kullandı.
Ödül töreninde ayrıca, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin “HATMEK Meslek Kursları” Projesi de ödüle layık görüldü. Hatay Büyükşehir Belediyesi adına ödülü alan Başkan Yaman, “Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin ödülünü Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Doç. Dr Lütfü Savaş adına mutlulukla teslim aldım. Aynı günde çifte mutluluğu yaşarken; bu coğrafyanın hak ettiği tüm güzellikleri kazandırmak için yılmadan yorulmadan çalışacağımızı belirtiyor, kamuoyunu saygıyla selamlıyorum” dedi.
KOZA EVİ PROJESİ
Tarihsel ve kültürel değerlere sahip olan Hatay’ın en eski mesleklerinden biri ipekçilik. Çok eski yıllara dayanan ipek dokumacılığının yoğunlaştığı yerleşim yerleri ise, 2014 yılında kurulan Defne ilçesinin sınırlarında yer alıyor. Yazılı kaynaklara göre; ipekçilik denilince Harbiye İpeği ile Samandağ İpeği akla geliyor.
Koza Evi Projesinin ortak akıl ve ortak çalışma ürünü olduğuna işaret ederek proje hakkında bilgi veren Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman, “Hatay’ın tarihsel değeri olan Defne ilçesinde yer alan Harbiye İpekçiliğini, ipek böceği yetiştiriciliğini yeniden canlandırmak, tanıtmak ve bu kültürel mirası gelecek kuşaklara aktarıp önemli bir iş kolu haline getirmek amacındayız. Aralık 2014’te Defne Kent Konseyi İpekçilik Çalışma Gurubu ile çalışmalara başladık. Belediye olarak bir bahçe evini, Koza Evi adı altında İpek Böceği Yetiştiriciliği ve İpek Dokumacılık Eğitimi verilmesi için düzenledik. İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa yürüttüğümüz proje kısa zamanda ilgi uyandırdı. 25 kursiyerimizin gösterdiği ilgi ve çalışması verimli geçti. İpek böceği yetiştirme, kozadan iplik elde etme, iplik boyama, tezgâh hazırlama gibi ham ipek dokumanın tüm evrelerini öğrenmeyi başaran kursiyerlerimiz, ipekçilik mesleğini tam anlamıyla öğrenmeleriyle kendi iş olanaklarını da sağlamış oldu. Sürdürülebilir ve yaygınlaştırabilir ipekçilik mesleğine yönelik bu projemiz SODEM tarafından birincilik ödülüne layık görüldü. Bu projenin başarıya ulaşmasında emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER