Pazartesi, Mayıs 13, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelYAMAN: “DÜNYAYI GENÇLER GÜZELLEŞTİRECEK”

YAMAN: “DÜNYAYI GENÇLER GÜZELLEŞTİRECEK”

Defne Belediyesi’nin; Avrupa Birliği tarafından kabul edilen “Unite Against Thalassemia- Talasemiye Karşı Birlik Ol” projesi 13 ülkeden gelen katılımcıların katılımlarıyla Harbiye Boğaziçi Tesislerinde gerçekleşti.

 

 

 

 

Proje Koordinatörü Samet Fırat Soydemir ile Azerbaycan, Bulgaristan, Romanya, Arnavutluk, Gürcistan, Sırbistan, Yunanistan, Hırvatistan, Makedonya, Ermenistan ve İtalya’dan gelen katılımcılarla Harbiye Boğaziçi Tesisleri’nde gerçekleşen projenin son toplantısı; Hatay İl Sağlık Müdürü Ümit Mutlu Tiryaki ve Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği(HATODER)  Başkanı Burhan Kerimoğlu’nun katılımlarıyla yapıldı.

YAMAN: “ÜLKELERİNİZDE, HATAY’DA BARIŞ VE HOŞGÖRÜNÜN HÂKİM OLDUĞUNU ANLATIN”

Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman; katılımcıları farklı dillerde selamlayarak: “Bu proje;  Talasemi hastalığına farkındalık yaratmasıyla beraber, ‘farklı ülkelerden ve kültürlerden gelen gençlerin birbirini tanıması’ açısından da bizim için çok önemliydi. Dünyada barış, kardeşlik, dostluk gibi güzel şeylerin oluşması adına en çok ihtiyaç olan gücün gençler olduğuna inanıyoruz. Yaptığınız işi çok önemsiyoruz ve Talasemi hastalığında yarattığınız farkındalık için hepinizi kutluyoruz. Sizi buradan evlerinize Defne’nin barış elçileri olarak uğurluyoruz. Ülkelerinize Hatay’da, Defne’de barış ve hoşgörünün hâkim olduğunu anlatın. Onlara Barış Kenti Hatay ve Defne’den sevgi ve selamlarımızı götürün.” sözlerine yer verdi.

Defne’de bulunduğu süre içerisinde edindiği deneyimlerle ilgili görüşlerini anlatan projenin Gürcistanlı katılımcılarından Anı Khachıdzcı: “Bu kente gelirken buranın ne kadar güvenli olduğuyla alakalı birçok endişem vardı. Ancak burada geçirdiğim günlerden sonra dünyanın en barışçıl, en hoşgörülü, en misafirperver insanlarıyla tanışmış olduğumu düşünüyorum. Defne ve Hatay, ülkenize karşı olan tüm önyargılarımı değiştirdi. Bizi yüksek standartlarda ağırlamasından ve konukseverliğinden ötürü Defne Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.

TİRYAKİ: “İLİMİZDEKİ TÜM HASTALARIMIZ KAYIT ALTINDA”

Hatay İl Sağlık Müdürü Ümit Mutlu Tiryaki; Talasemi ile ilgili, İl Müdürlüğü olarak çok ciddi çalışmalar yürüttüklerini ifade ederek: “ İlimizdeki tüm hastalarımız kayıt altında. Son birkaç yıllık çalışmalarımızda, Talasemi hastalığının artışını 5 kat aşağı çekmeye çalıştık. Birçok ülkeden çok daha etkili ve kararlı olarak Talasemi ile mücadele ediyoruz. Defne Belediyesi’nin hazırlamış olduğu “Talasemiye Karşı Birlik Ol” projesini tebrik ediyoruz.” dedi.

“Talasemiye Karşı Birlik Ol” Projesinin Koordinatörü Samet Fırat Soydemir;  gençlerin ilk kez bu kadar uzun konuştuğu bir toplantıda, kanaat önderlerini görmekten ötürü gururlu olduklarını belirterek: “Gençler olarak bize inandığınızı görüyoruz. Bizde bu inancınızı boşa çıkarmayacağız. Ulu Önder Atatürk bize nasıl güvendiyse, sizler de bu güveni sürdürüyorsunuz.” ifadelerinin kullandı.

Toplantı bitiminden sonra çekilen hatıra fotoğrafının ardından, Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman gençlere ipek el dokuma ürünler hediye etti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER