Pazar, Nisan 28, 2024
No menu items!
Ana SayfaBelenYangın bahçe temizliğinden çıkmış!

Yangın bahçe temizliğinden çıkmış!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Belen’deki yangınla ilgili sosyal medyadan açıklama yaparak “Hatay Belen’deki orman yangınına; 9 uçak, 21 helikopter, 59 arazöz, 375 personel sevk edildi. Ekiplerimizin havadan ve karadan etkin müdahalesi aralıksız sürüyor” ifadelerini kullandı.

Bakan Yumaklı daha sonra katıldığı canlı yayında şu açıklamalarda bulundu;

Yangının bahçe temizliğinden çıktığı düşünülüyor. Halihazırda 200 hektarlık bir alan etkilendi. 500 arkadaşımızla birlikte şu an müdahale ediliyor. Yangının enerjisini azaldığını düşünüyoruz. Gece devam etme ihtimaline karşı 3 gece görüşlü aracı sevk ettik. Bugün çıkan yangın sayısı 15. Devam eden 4 yangın var biri Hatay, biri Mersin. Bahçe temizliği gibi anız yakma gibi faaliyetlerden kaçınalım. Ormanlarda herhangi bir ateş yakmayalım. Ya da yangın çıkarabilecek materyalleri ormanda bırakmayalım”

hatayda-orman-yangini-ek-fotograflar_5974_dhaphoto1

KOMŞULARINI KURTARMAYA ÇALIŞIRKEN AYAĞINI KIRDI

Hatay’ın Belen ilçesi Güzelyayla Mahallesi’nde etkili olan orman yangını sırasında, alevlerden kaçan komşularına yardım etmeye çalışan Yiğit Dingil (24) ayağını kırdı. Otomobille hastaneye ulaşan Dingil, ayağı alçıya alındıktan sonra taburcu oldu. Bir yakınının evine giden Yiğit Dingil, “Gece geç uyumuştum. Annem öğle saatlerinde ‘Yangın var’ diye seslenerek uyandırdı. Dışarı çıktığımda ilk başta çok küçük bir yangın vardı ama anlık olarak büyüdü. Komşularımızın hepsi yaşlı veya hasta. Kimse kaçamıyordu. Elime ağaç kesme motoru aldım, evlere yakın yerlerdeki ağaçları kesmeye başladım. Daha sonra komşularıma koşup, otomobile bindirmeye çalıştım. O sıra ayağım kırıldı. Mecburen kendimi arabaya zor attım. Zorlu bir şekilde yangın bölgesinden uzaklaştım. Şu an mahallemizdeki evler alevler altında. Perişan durumdayız” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER