Çarşamba, Mayıs 15, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberYangınların yüzde doksanı insan kaynaklı

Yangınların yüzde doksanı insan kaynaklı

 

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç, Orman Bölge Müdürlüğü tarafından, orman yangınları ile mücadele kapsamında 2020 yılı yangın sezonu hazırlıkları hakkında Arsuz’da bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Toplantıya Hatay Vali Yardımcısı Yusuf İzci, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç, İskenderun Orman İşletme Müdürü Rıdvan Aksu ve Antakya Orman İşletme Müdürü Osman Koç katıldı.

Yangınların yüzde doksanı insan kaynaklı

Eksiklerimizi giderdik, yangına şu an da hazırız.

Yaptığı basın açıklamasında yangınların yüzde 90’ının insan kaynaklı olduğuna vurgu yaparak, vatandaşlara dikkatli olma çağrısında bulunan Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç, “Haziran itibariyle yangın sezonu açılıyor. Hatay ilimiz orman açısından zengin bir şehir . Bizim için en önemli bir kısım yangına hazırlık kısmı, kıştan beri hazırlanıyoruz. Eksiklerimizi giderdik, yangına şu an da hazırız. Bu olayın ne kadar hassas olduğunun farkındayız.Halkımıza uyarılarda bulunuyoruz. 11 tane küçük yangınımız oldu müdahale ettik küçük yangınlardı. En önemlisi erkenken görmek ve müdahale etmek. Vatandaş ulaştığı gibi mücadeleye hazırız. Yeter ki insanlar duyarlı olsun. Yangınların yüzde doksanı insan kaynaklı meydana geliyor. Özellikle vatandaşlardan ricamız ormanlarda ateş yakmamaları. Özellikle bahçe yangınlarına dikkat etmelerini istiyoruz vatandaşlarımızdan. Hassas bir coğrafyadayız.

Teknolojinin son imkanlarını kullanarak mücadele ediyoruz

Müdürlük olarak orman yangınlarında etkili bir mücadele ortaya koyuyoruz. Orman yangınlarıyla hem havadan, hem karadan teknolojinin son imkanlarını kullanarak mücadele ediyoruz. Bölge Müdürlüğümü, z bünyesinde 520 işçi, 47 arazöz, 18 su tankeri, 29 ilk müdahale aracı, 8 dozer, 8 greyder ve 5 treyler bulunuyor. Bölge Müdürlüğümüz bünyesinde yangınları erken fark edebilmek ve anında müdahale gerçekleştirmek için 13 yangın gözetleme kulemiz de personellerimiz tarafından nöbet tutulmakta ve ayrıca bu yıl ilk kez Bölge Müdürlüğümüz Antakya Orman İşletme Müdürlüğümüz sınırları içerisinde 4 adet insansız yangın gözetleme kulesinin kurulumu yapılarak gözetleme faaliyetlerine başladık. Bölge Müdürlüğü olarak orman yangınlarına havadan da müdahale etmek için 2 adet yangın söndürme helikopterimiz bulunmaktadır” sözlerini kullandı.

Hatay İlinin %40 ı orman

Hatay Vali Yardımcısı Yusuf İzci ise “Yaz aylarına geldik, yangın sezonumuz başladı bildiğiniz gibi Hatay ilimizin yüzde 40’ı ormanlarla ka.plı. 2 noktada vatandaşlarızdan önem göstermesini istiyoruz. Biliyorsunuz yangınların yüzde doksanı insan kaynaklı vayandaşlarımızın dikkat etmesini istiyoruz. Bir diğeri ise müdahale kısmı ile ilgili. Orman yangınlarında başarı hıza bağlı bizim müdahale edebilmemiz için vatandaşlarımızın duyarlı olmasını ve bir yangın durumdan da bize ulaşmalarını istiyoruz” sözlerini kullandı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER