Çarşamba, Mayıs 15, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayYAPI DENETİM FİRMALARI EL ALTINDAN 10 KAT FAZLA PARA ALIYOR

YAPI DENETİM FİRMALARI EL ALTINDAN 10 KAT FAZLA PARA ALIYOR

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur yapı denetim firmalarının depremzede vatandaştan el altından aldığı fahiş ücretleri Meclis gündemine taşıdı.

Az ve orta hasarlı binaları güçlendirme prosedüründe önemli bir rol oynayan yapı denetim firmaları, depremzedelerin çaresizliğinden yararlanarak el altından 10-20 kata varan ücretler istiyorlar.

Yapı denetim firmalarının istediği hukuk dışı fahiş ücretlerle ilgili soru önergesi veren Güzelmansur “Güçlendirme çalışmaları için onay vermesi gereken bazı yapı denetim firmaları maalesef ki depremzede insanımızın çaresizliğinden faydalanarak Bakanlık tarafından belirlenen rayiç bedellerin 10-20 katına varan ücretler talep etmektedirler. Talep edilen fahiş ücretleri ödeyemeyen depremzede insanlarımızın başvuruları ise randevu verilmeyerek, havuza atılarak bekletilmektedir. Bu durum ne hukuki ne insani ne de vicdanidir. Orta hasarlı konut sahibi depremzedeler Bakanlığın sıkı denetimlerle yapı denetim firmalarının fahiş ücret taleplerine el atmasını beklemektedir” dedi.

YAPI DENETİM FİRMALARI İNCELENİP, SORUŞTURULMALI

Yasa dışı, fatura dışı fahiş ücret isteyen yapı denetim firmaları hakkında ne tür işlem yapıldığını soran Güzelmansur’un Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki   tarafından yanıtlanmasını istediği diğer sorular şunlar;

  • Hatay’da ve diğer deprem illerinde, orta hasarlı konut sayısı, her bir il için aç ayrı olmak üzere, kaçtır?
  • Güçlendirme çalışmaları için başvuruda bulunan kişi sayısı her bir deprem ili bazında kaçtır?
  • Deprem illerinde güçlendirme çalışması başvuru yoğunluğundan ve depremzede insanlarımızın çaresizliğinden yararlanarak Bakanlığın belirlendiği rayiç bedellerin 15-20 katı ücret talep eden yapı denetim firmalarının önüne geçmek için planlanan/yürütülen çalışmalar nelerdir?
RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER