Pazartesi, Mayıs 13, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunYapı stokunun %17’sinin kaybettik"

Yapı stokunun %17’sinin kaybettik”

Kaymakam Murat Sefa Demiryürek, 6 Şubat depremiyle on biri ili etkileyen felakette ağır yara alan ve yıkıma uğrayan Hatay’ın İskenderun ilçesinin mevcut yapı stokunun %17’sinin kaybedildiğine dikkat çekti.

Deprem sonrası yaşananlar, verilen kayıplar ve sonrasında yapılan çalışmalar hizmetler hakkında bilgiler aktaran Kaymakam Murat Sefa Demiryürek, yapımı devam eden TOKİ Konutlarının da şubat ayından başlayarak peyderpey teslimatlarının yapılacağını aktardı.

 

Yaşanan depremin yüzyılın felaket olarak nitelendirilen korkunç bir trajedi, bıçak yarası gibi soğudukça daha fazla hissedildiğini vurgulayan Kaymakam Murat Sefa Demiryürek, “İskenderun’da depremde ağır hasar gören yıkılan veya orta hasar tespiti yapılan toplam bağımsız bölüm sayısı 27 bin bizim toplam kentsel Yapı stokumuzun %17’sine tekabül ediyor. Yıkılan iş yerlerimiz var kullanılmaz hale gelen iş yerlerimiz var. Kamu binalarımız, kamu kurumlarımız var. Kullanılamaz hale gelen altyapımız var” dedi.

 

İKİ REZERV ALANINDA ŞANTİYE KURULUYOR

 

Yukarıda şu anda yapımı devam eden 4 binin üzerinde toplu konutların olduğunu da belirten Kaymakam Demiryürek “Yerinde dönüşüm suretiyle yapımına başlanan, belediyemizin ruhsatlandırmaya başladığı yerler var. İlk ruhsatlar geçen hafta verilmeye başladı. Rezerv ilan edilen yerler var. İki tanesinde şantiyeler kuruluyor, Denizciler ve İsmet İnönü. İsmet İnönü’deki Deniz Er Eğitim Alayı karşısındaki alan 170 dönümün üzerinde bölge, orada şantiyemiz kurulacak. TOKİ gene Denizciler’de Körfez blokları diye bildiğimiz yer ve devamındaki alanı yeniden inşa edecek” diye konuştu.

 

REZERV ALANI DIŞINDAN DA TALEP GÖRECEKTİR

 

Kaymakam Demiryorek, rezerv alanları yakınlarında bulunan binaların hak sahiplerinin de talep etmeleri halinde aynı şartlarda TOKİ’nin aynı yerde inşaat yapma imkanı olduğunu da ifade ederek “Rezerv alanı yakınındaki binalarında yerinde dönüşümü, depremzedelere yapılacak binalar gibi, aynı şartlarda inşa edilecek, aynı şartlarda ödeyecekler. Rezerv alanının esprisi bu. Ben bu modelin uygulamaya başladıktan sora talep de göreceğini düşünüyorum. TOKİ konutları demişken, yukarıda 220 yataklı acil durum Hastanesi hizmete girdi. 600 yatakta İskenderun Eğitim Araştırma Hastanesi’nin temeli atıldı. Yol konusunda vatandaşlarımızın kaygısı var. İhalesi yapıldı ilgili firma yol yapımına başladı. Hem de çevre yolu bağlantısı ile bu sorunu çözecek” şeklinde konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER