Pazartesi, Mayıs 27, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel"Yaşadığımız skandalları ne çabuk unuttuk"

“Yaşadığımız skandalları ne çabuk unuttuk”

TES Hatay Şube Başkanı Ömer Solğun, öğretmenlere performans değerlendirmesi sistemi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.
Yöneticilere yönelik güven eksikliği olduğunu kaydeden Solğun, ehil olmayan insanların tarafgir olacakları endişesinin yaşandığını belirtti.
MEB’in performans konusunu tartışmadan önce MEB’de yaşanan güven problemini ortadan kaldırması gerektiğini bildiren Solğun, bu sorunu çözmenin tek yolunun liyakat ve kabiliyete dayalı objektif bir yönetici atama sisteminin ihdas edilmesi olduğunu söyledi.
Şube Başkanı Solğun ayrıca, veli ve öğrenci değerlendirmeleri ile 4 yılda bir sınav yapılmasına da tepki gösterdi.
Solğun açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Performans pilot uygulamasında öğrenci değerlendirmesi diye yaşadığımız skandalları ne çabuk unuttuk. MEB yaşanan bu tecrübelerden hareketle veli, öğrenci vb. değerlendiricileri ve tabii ki ayrıca öğretmene 4 yılda bir yeterlilik sınavını da dayatmamalıdır.
Önce ortak akılla tartışalım, mutabakat oluşturalım. Eğitim hayatımız ve eğitim çalışanları için bir şeyi de hep birlikte yapabilmenin mutluluğunu yaşayalım. Dinle, tartış, mutabık kal ve uygula. Bunun dışındaki istikametler çıkmaz yoldur.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER