Pazartesi, Mayıs 6, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel‘Yasaklanmış Aşk’ okuyucu ile buluştu

‘Yasaklanmış Aşk’ okuyucu ile buluştu


Son günlerde gençlerin okumak kadar yazmaya da yönelmesiyle her geçen gün sayıları artan genç yazarların kitapları okuyucu kitlesiyle buluşmayı sürdürüyor.

Üniversite eğitimini, elektrik elektronik bölümünü okuyarak tamamlamayan Zeki Aydoğan da, uzun yıllardır biriktirdiği deneme yazları, roman ve şiirlerini ‘Yaşanmış ve Yasaklanmış Aşk’ adlı kitabında topladı.

İlk kitabı ‘Yaşanmış ve Yasaklanmış Aşk’ı bir yıl önce piyasaya çıkararak edebiyat dünyasındaki yerini almaya ilk adımını atan Zeki Aydoğan, ikinci kitabının da hazırlıklarını sürdürerek bu alanda yeni eserler katma müjdesi veriyor.

En güçlü yanı, detaylara çok önem vermek olduğunu vurgulayan genç yazar Aydoğan okuduğu Ahmet Batman, Ayşe Kulin, Mehmet Ercan ve Canan Tan gibi yazarlardan çok etkilendiğini belirterek “Ben yazarlığı meslek olarak yapılmasında biraz rahatsızlık duyan bir insanım. Bence yazarlık bir meslek değil, yürekteki duyguları, söyleyemediği düşünceleri veya olmasını istediği bir hikayeyi boş kağıtlara akıtmasıdır. Kitap okuma oranında günden güne bir düşüş olduğu ortada bunun en başlıca sebepleri insanlar yazmaya veya okumaya yönlendirilmemesidir” dedi.

Genelde doğru olarak görülen yanlışların içini kemirdiği zamanlarda, yazma ihtiyacı duyduğunu ifade ede Aydoğan “Yazarlıkta daha yolun başında olduğum doğru ama zaten senelerdir biriktirdiğim bir hikayem var benim ve hikaye daha yeni başlıyor. Duygular, önce yazara dokunmalı daha sonra empati kurup okuyucu ile bütünleşip bütünleşmeyeceğini düşünmesi gerekir. Yazarken bazen duygu eksikliğine düştüğüm zamanlar oluyor. Onun haricinde yazmamı hiçbir şey etkilemiyor. Algımı tamamen açıp sadece yazacağım şeye odaklanıyorum. Kitabım hikaye ve şiir türüdür” diye konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER