Salı, Mayıs 28, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel“Yaşam hakkı için mücadele edeceğiz!”

“Yaşam hakkı için mücadele edeceğiz!”

Türkiye’de kadına yönelik şiddetin artarak devam ettiğin belirten İskenderun Kadın Platformu sözcüsü Aysel Eşiyok “Başka Helin’ler olmasın yaşam hakkımız için birlikte mücadele edeceğiz” dedi.

İstanbul’un Pendik ilçesinde Mustafa Yetgin tarafından pompalı tüfekle 17 yaşındaki Helin Palandöken katledilmesini ve kadına yönelik şiddeti protesto etmek amacıyla Eğitim Sen İskenderun Şube binasında basın toplantısı düzenlendi.

Çok sayıda kadının katıldığı toplantıda açıklamayı okuyan İskenderun Kadın Platformu Sözcüsü Aysel Eşiyok Helin için sessiz kalmayacaklarının altını çizerek “Bu cinayetin hesabını sormak ve başka Palandöken’lerin katledilmemesi için bir araya geldik, son 10 günde 20 kadının katledildi. Helin’in davasının da takipçisi olacağız, çünkü bu ülkede öldürülen kadınlardan yalnızca biri. Bu cinayetlerden kadınları korumayanlar sorumludur” diye konuştu.

Karacan, Yerel yönetimlere önem veriyoruz.

‘İSYAN ETTİK’

Eşiyok, kadınların sokaklara çıkmaktan tedirgin olduğu bir ortamda kadınları korumakla yükümlü olanların derdinin sadece Müftülük Yasası olduğunu savunarak “Hala çıkıp bu kadın düşmanı yasa için ‘isteseler de istemeseler de o yasa Meclis’ten geçecek’ diyorlar. Biz bu yasayı reddediyoruz Kadınlar bu ülkede katlediliyor. Elbette ki öfke hakim, isyan ettik. Bir kez daha kadın cinayetlerine sessiz kalanlara ‘artık yeter’ dedik. Şiddet o kadar yakınımızda ki ‘bu kadar da olmaz’ diyebileceğimiz bir olay kalmadı. Helin ve annesi kadın mücadelesi olmak zorunda demişti. Şimdi söz sırası bizde… Kadınlar olarak başka Helin’ler olmasın yaşam hakkımız için birlikte mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER