Cuma, Nisan 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelYaşam alanlarımızı korumaya çalışıyoruz.

Yaşam alanlarımızı korumaya çalışıyoruz.

İskenderun Çevre Koruma Derneği Başkanı Nermin Yıldırım Kara, verimli toprakların ve doğal güzelliklerin bulunduğu bölgenin, yaşanan kirlilikten ve talan projelerinden kaynaklı yok olma tehdidiyle karşı karşıya olduklarını vurgularken, Akçay Çevre ve Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Bebek de, “şu an sadece yaşam alanlarımızı korumaya çalışıyoruz. Biz yaşamak istiyoruz. Bir avuç insan kar edecek diye biz yaşam alanlarımızdan nasıl vazgeçeriz” dedi.

Hatay’ın Erzin ilçesinden Arsuz’a kadar eko-sistemi tahrip eden ve edecek olan faaliyetler yapılıyor. Maden ocaklarından, çevreyi kirleten fabrika atıklarına kadar, doğayı ve canlı yaşamını tehdit eden talan projelerine karşı çevre örgütleri ve yurttaşlar tepkili.

 

Höyük’ten Akçay’a kadar bir çok alanda mücadele eden ekolojistler eko-sistemi yok edecek olan projelere karşı kesintisiz direniyor.

 

İskenderun’da ekoloji mücadelesi veren İskenderun Çevre Koruma Derneği Başkanı Nermin Yıldırım Kara ve Akçay Çevre ve Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Bebek İskenderun’da yaşanan çevre sorunlarını ve mücadele süreçlerini aktardı.

 

“DİRENİŞİ KENDİ BÖLGENİZDE BAŞLATTIĞINIZ ZAMAN KAZANIM MUTLAKA OLACAKTIR”

 

İskenderun Çevre Koruma Derneği Başkanı Nermin Yıldırım Kara, İskenderun Körfezi’nin Aliağa ve Dilovası’ndan sonra hava kirliliğinden kaynaklı kırmızı alarm veren yerlerin başında geldiğini belirterek, “Birden fazla çalışan termik santrallerinden maden ve taş ocaklarının varlığı halk sağlığını ve doğayı ciddi tehdit etmekte” dedi.

 

Nermin Yıldırım Kara, verimli toprakların ve doğal güzelliklerin bulunduğu bölgenin, yaşanan kirlilikten ve talan projelerinden kaynaklı yok olma tehdidiyle karşı karşıya olduklarını vurgulayarak, “Bu siyasal bir tercih. Bizler bun tercihe karşı mücadele ediyoruz. Direnişi kendi bölgenizde başlattığınız zaman kazanım mutlaka olacaktır. Çünkü halk zeytinin, toprağını, ağacını korumak istiyor. Dolayısıyla hem Türkiye’de hem de bölgemizde yurttaşlar mücadele ediyor” diye konuştu.

 

“BİZ YAŞAMAK İSTİYORUZ”

 

Akçay Çevre ve Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Bebek ise, Akçayların geçmişten bugüne tarımla uğraştığını aktararak, “Bizler bunlarla geçimizi sağladık. Ama bugün bunların hiçbirini yapamıyoruz. Tarımdan da vazgeçirildik, şu an sadece yaşam alanlarımızı korumaya çalışıyoruz. Biz yaşamak istiyoruz. Bir avuç insan kar edecek diye biz yaşam alanlarımızdan nasıl vazgeçeriz”

Yapılan talan çalışmalarından kaynaklı nefes alamadıklarını vurgulayan Mehmet Bebek, “Yaşam alanlarımızı savunduğumuz, anayasa ve yasaları hatırlattığımız için bize provokatör diyorlar. Eğer doğamızı, yaşamımızı savunmak provokatörlükse evet ‘provokatörüz” ve kazanana kadar vazgeçmeyeceğiz, mücadeleye devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER