Cumartesi, Mayıs 25, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel“Yaşamın Perdesini Aralayan Öyküler” TANITILDI

“Yaşamın Perdesini Aralayan Öyküler” TANITILDI

TRT kökenli Antakyalı şair-yazar, program yapımcısı ve sunucusu eğitimci Nevra Çağlayan’ın dördüncü kitabı “Yaşamın Perdesini Aralayan Öyküler” tanıtım kokteyli ve imza günü Hatay’da yaşayan bir grup edebiyatçı, sanatçı ve gönül veren dostlarının yoğun ilgisi ve katılımıyla gerçekleşti.
Kültür Kentleri Birliği Hatay Başkanı Nebih Nafile’nin organize ettiği ve moderatörlüğünü yaptığı etkinlik Hatay Büyükşehir Belediyesi Kent Arşivi Toplantı salonunda yapıldı.
Nebih Nafile açış konuşmasında; “Kültür Kentleri Birliği Platformu Başkanı Hakkı Gümüştaş Ağabeyimin yönetiminde Kuledibi Yayınlarından çıkan yeni kitabından dolayı öncelikle şair bir annenin ve yazar dayılarının etkisinde kalan Nevra Çağlayan arkadaşımızı kutluyorum. Arkadaşlarımızla beraber yerelden evrensele edebiyat ve sanat tohumlarını çoğaltıyor, ülkemizde güzel filizlerin çoğalmasını hedefliyoruz. Bu anlamda emek veren tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. “Yaşayan Değerlerimizi” her ay ziyaret etmeye devam edeceğiz. Etkinlik yapmak isteyen, kendini ifade etmek isteyen tüm hemşerilerimize kapımız açık. Hem radyo aracılığı hem basın aracılığı ile ürettiği ürünü daha çok kitleye ulaştırmaları konusunda elimizden geleni yapmaya hazırız. Hepimiz bu ülkenin güzel canlarıyız. Birbirimizi sevmek, saymak zorundayız. Katılım sağlayan tüm misafirlerimize teşekkür ediyor, Nevra Çağlayan arkadaşımıza başarılar diliyor ve nice kitapları okurlarıyla buluşturacağını ümit ediyorum.” Dedi.
Hatay Cemil Meriç İl Halk Kütüphanesi müdürü Celal Baz, İLESAM Hatay İl Temsilcisi Adil Çetin, Hatay Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Ali Parlak, Defne Dursunlu Soasyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Edip Nurlu, Kültür Kentleri Hatay Başkanı Nebih Nafile, Defne Belediyesi Belediye Başkan Aday Adayı Nidal Özdemir, Antakya Çevre Koruma Derneği yönetim kurulu üyesi Nilgün Karasu, CHP Antakya Kadın Kolları başkanı Neslihan Kanuncu Seçkin, HBB Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Saadet Genç, Kadın Girişimciler kurucu başkanı Gülay Yüceer, başbakanlıkça “Örnek, kıdemli, bilge vatandaş” ödüllü Antakya’nın en eski eczacılarından Ömer Bayraktar ve sanat, edebiyat sevdalısı kalabalık bir kitlenin izlediği Nevra Çağlayan kitap tanıtımı şiir, türkü ve yaşama dair sohbetlerle devam etti.
Nevra Çağlayan; İnsan olarak, en önemlisi kadın olarak insanca yaşamanın onurunu omuzlarımda taşıyor, sevginin ve paylaşımın önemini vurgulayarak üretmeye çalışıyorum. Her yaşam bir öyküdür sevgili okurlar. Bu kitabımı ele alırken; iniş ve çıkışlarla dolu gerçek yaşam öykülerini bir araya getirerek paylaşmak, “Yaşamın perdesini aralayan öyküler” imle yüreklerinize dokunmak istedim. Kitap tanıtım etkinliğini yöneten ve kitabımın basım aşamasında yardımlarını esirgemeyen Nebih Nafile başkanımıza, Kültürkent Kuledibi yayınları yöneticisi Hakkı Gümüştaş Beye, editörlüğünü yapan araştırmacı yazar Adil Çetin Beye teşekkür ediyorum. Ben Nevra Çağlayan; yağan yağmurda damla, esen rüzgârda umut, karanlık gecede yıldız olup, kuşkanatlarıyla çıktım yola, süzüldüm gökyüzüne. Gerçek olaylardan yola çıkarak kurguladığım öykülerimle pencerenize konmaya geldim.” Diyen Çağlayan’ın etkinliğine yoğun bir ilgi vardı. Antakyalı şair, yazar ve sanatçı camiası bir araya geldi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER