Cumartesi, Nisan 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaSamandağYaşanan Şiddet Olayını Kınıyorum!

Yaşanan Şiddet Olayını Kınıyorum!

Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, sokaktaki yüzlerce sahipsiz hayvan için barınak yapmak istediklerini, ancak bakanlığın bu başvuruya olumsuz cevap verdiğini açıkladı.

Başkan Eryılmaz açıklamasında; ”Son günlerde ilçemizde yaşanan sokak hayvanlarının zehirlenip katledilmesi olayı hepimizi derinden üzmüştür.” dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın olumsuz cevabına rağmen mücadeleyi sürdüreceklerini belirten Başkan Eryılmaz; “ Ülkemizin en büyük sorunlarından biri olan ve derhal çözüme kavuşması gereken bu konu üzerine Samandağ Belediyesi olarak sokaktaki dostlarımız için doğal bir yaşam alanı oluşturma çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Doğal barınak için ekiplerimizin hazırladığı projeye istinaden Tarım ve Orman Bakanlığı’na yer tahsisi için başvuruda bulunduk. Maalesef Bakanlıktan olumsuz cevap aldık. Projemiz hazır bir şekilde beklemektedir, uygun yer tahsisini gerçekleştirinceye kadar mücadelemizin süreceğini ifade etmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

YAŞANAN ŞİDDET OLAYINI KINIYORUM

Türkiye genelinde 10 milyon civarında sokak hayvanı bulunmaktadır diyen Başkan Eryılmaz; ”Tüm sokak hayvanları katledilme  riski ile karşı karşıyadır. 10 Milyon hayvan her an ölüm korkusu ile yaşamaktadır. Samandağ’ımızda yaşanan olayın aynısını tüm ülkemizde farklı il ve ilçelerde her an duyabiliriz. Ülkemiz genelinde bir türlü çözüme kavuşturulamayan bu konunun çözülebilmesi için her türlü mücadeleyi vereceğimizi belirtmek istiyorum. Bu üzücü olayların bir daha yaşanmamasını diliyor, yaşanan olayı şiddetle kınıyorum.” diye konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER