Cumartesi, Nisan 27, 2024
No menu items!
Ana SayfaEğitim“Yaşayan Kütüphane Anlayışı Hatay’a Gelecek”  

“Yaşayan Kütüphane Anlayışı Hatay’a Gelecek”  

Kütüphaneler  ve  Yayımlar Genel  Müdürü Hamdi Turşucu ve Genel Müdür yardımcıları tarafından  karşılanan Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman’a Hatay’daki kütüphanelerin son durumu hakkında   bilgi verildi.

Hatay’ın her ilçesinde  Kütüphane açılması gerekliliğini dile getiren Yayman, zor şartlarda  hizmet veren  ilçe kütüphanelerinin  fiziki sorunlarının giderilmesini istedi.  Kütüphanelerin fiziki  yapılarının değiştirilmesi için girişim başlatan Yayman, bazı kaymakamları arayarak bina sorununu çözmelerini istedi.

Yayman, geçtiğimiz günlerde  Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından  Belediye Başkanlığına devredilen eski hükümet konağının   24 saat  hizmet veren yaşayan kütüphaneye dönüştürülmesi konusunu gündeme taşıdı.

Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu , 2-3 gün içerisinde   bir ekibin Hatay’a  giderek kütüphanelerin fiziki  durumlarını inceleyeceklerini ve gereken tüm  çalışmaların yapılacağını söyledi.

Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman “ Kütüphanecilik paradigmasını  değiştiren Yaşayan Kütüphane anlayışını Hatay’ımızda da hayata geçirilmesi konusunda genel müdürümüz Hamdi Turşucu ve  genel müdür yardımcılarımızla  hemfikir  olduk. Hatay’da  gelişen ve kütüphaneciliğin farklı bir ortamda yaşandığı   bir süreci yakında Hatay halkıyla buluşturacağız” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER