Cumartesi, Mayıs 18, 2024
No menu items!
Ana SayfaYayladağYayladağı'nda Fidan Dikimi Gerçekleşti

Yayladağı’nda Fidan Dikimi Gerçekleşti

Fidan dağıtımı, İl Müdürü Ergün Çolakoğlu ve Yayladağı İlçe Müdürünün katılımları ile gerçekleştirildi.

Tarım ve Ormancılık Bakanlığının yürüttüğü ‘Bitkisel Üretimi Geliştirme Projesi’ kapsamında Sumak yetiştiriliciğini geliştirmek amacıyla Yayladağı’nda 13.500 adet Sumak Fidanı üreticilere dağıtıldı.

Bakanlık desteğinden yararlanılarak çiftçilerimize fidan temin ettiklerini belirten İl Müdürü yaptığı açıklamada; ‘İlimiz tarımsal olarak her konuda olduğu gibi Tıbbi ve Aromatik bitkiler konusunda da zengin bir potansiyele sahiptir. Özellikle kuru defne yaprağı üretiminde; Dünya üretiminin %8,4’ünü, Türkiye üretimimizin ise %16,5’ini ilimiz karşılamaktadır. Türkiye Safran üretiminde İlimiz şuan 2. sırada bulunmaktadır. Bunların dışında ilimiz doğadan toplama ve kültür yetiştirmeciliği olarak Ada çayı, Kekik (zahter), Sumak, Biberiye, Melisa (oğulotu), Şeker otu ve nice tıbbi aromatik bitkilerine ev sahipliği yapmaktadır.

Bu kapsamda 2021 yılında 7 projemiz Bakanlığımız tarafından desteklenmiştir. Bunların fide ve fidan dikimi yapılmıştır. 2022 yılında yine aynı şekilde bakanlığımızın desteklediği projelerle genişletilerek devam edilmektedir. Sumak Yetiştiriciliği Projesi fidan dağıtımları ilçeler bazında yapılmaktadır. 13.500 adet sumak fidanı dağıtımı şu an gerçekleştiriliyor. Bugün Yayladağı’nda çiftçilerimize fidan dağıtımı yapıyoruz. Dağıtılan fidanların yetiştirilerek çiftçilerimize bol ve bereketli kazançlar getirmesini temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER