Pazar, Mayıs 5, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayYAZAR BURHAN GÜNEL 75 YAŞINDA

YAZAR BURHAN GÜNEL 75 YAŞINDA

YAZAR BURHAN GÜNEL 75 YAŞINDA
“Mümkün Değil Getirmek Sonsuzluğa Gideni…”

şimdi oralarda yalnız değilsin
“sevgi düşse de tezgaha”
sevgin hiç düşmeyecek yüreklerden
bir defne yaprağının yeşilinde
gök mavisinde
ve toprağın kokusunda
sevgin her yanımızda…

“Aşkın ve Ateşin Sözcüsü” Hatay sevdalısı usta yazar Burhan Günel dostları tarafından özlemle anılacak. Ölümünden bu yana kesintisiz her doğum gününde anma programları düzenleyen yakın dostu, arkadaşı Nebih Nafile moderatörlüğünde 7 Nisan 2022 Perşembe akşamı saat 22.00’da Koza Karaca Yayın Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Özgün Karaca, gazeteci-şair Ruhan Odabaş’ın katılımıyla instagram uygulamasından gerçekleştirilecek canlı yayınla anılacaktır.

Kültür Kentleri Birliği Hatay İl Temsilcisi yazar dostu Nebih Nafile, yaptığı açıklamada; “7 Nisan 1947’de bereketli bir tohum düştü toprağa. Bu tohumun adı, Burhan Günel‘di. Yaşasaydı bugün 75. doğum gününü kutluyor olacaktık. Ömrünün tamamını inandığı şeyler uğruna emek vermekle geçiren Burhan Günel, edebiyatımıza önemli eserler bırakmıştır. Üçü Yunus Nadi olmak üzere on bir (11) ödülün sahibi olan Burhan Günel’in roman, öykü, şiir, günlük, deneme, eleştiri, inceleme, tarih-yaşantı ve çocuk kitabı alanlarında yayımlanmış elli beş (55) yapıtı vardır. Çocuk edebiyatındaki varlığıyla da büyük bir bilincin ve büyük bir hedefin yazarı olmuştur. Önemli bir roman, öykü ve oyun yazarı, önemli bir şair, en önemlisi iyi bir dost Burhan Günel hiç unutulmayacak, hep aramızda, hep yüreğimizde olacak. Mavi ile yeşilin, kucak kucağa şiir ve türkü söylediği deniz yürekli sevgi kentine kara sevdalı güzel canlarından yazar dostum, ağabeyim Burhan Günel’in ahde vefa adına 7 Nisan 2022 Perşembe günü sosyal medya hesabım olan instagramdan saat 22.00’da gazeteci-şair Ruhan Odabaş ve Dr. Özgün Karaca dostlarım ile birlikte gerçekleştireceğimiz canlı programda usta yazar dostumuz Burhan Günel’in, dilimiz döndükçe hayatını, ödüllerini, kitaplarını anlatacağız. “10. Burhan Günel Anma Günü, Kültür-Sanat Etkinliği” ne dostlarımızı bekliyoruz.” Dedi.


Dileğim, ilki 7 Nisan 2013 tarihinde Antakya’da gerçekleştirilen ve bu yıl onuncusunu korona virüs salgını nedeniyle sosyal medya hesabım üzerinden gerçekleştireceğimiz, “10. Burhan Günel Anma Günü, Kültür-Sanat Etkinliği” geleneksel hale getirilip 11, 12, 13 ve 100.’sü İskenderun, Ankara, İzmir, İstanbul ve ülkemizin farklı farklı yerlerinde yaşam bulsun…

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER