Çarşamba, Mayıs 22, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunYemenli öğrencilerden renkli görüntüler

Yemenli öğrencilerden renkli görüntüler

 

Gençlik  Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün  ‘’Üniversite  Genç  Ofislerde Kültür Buluşmaları’’ projesi kapsamında İskenderun  Gençlik  Merkezi,  İSTE  Genç  Ofiste  Yemenli öğrencilerle birbirinden renkli görüntülerin ortaya çıktığı kültür buluşması gerçekleştirdi.

Gençlerin kültürler arası farklılıkları keşfetmesi, geniş bir dünya görüşüne sahip olmasının sağlanması gibi amaçlarla gerçekleştirilen buluşmada Yemenli Öğrenciler Derneği üyeleri önce Yemen’in coğrafyasını,tarihini, yöresel kıyafetlerini ve lezzetlerini tanıttı. Sonrasında yerli müziklerini dinletip danslarını sergileyerek keyifli anlar  yaşatan Yemenli öğrenciler  son olarak  Yemen lezzetlerini sunarak  buluşmayı tatlı bir şekilde sonlandırdı.

Konu hakkında açıklamada bulunan İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet KESKİN şu ifadeleri kullandı;

Buluşmamızda Yemenli  gençlerimizden  coğrafyaları, lezzetleri, müzikleri ve dansları hakkında bilgiler edinmek  çok  keyifliydi. Türk  ve  Yemen öğrencilerinin kaynaşıp kültürleri  hakkında sohbet ettikleri  buluşmanın Yemenli öğrencilerin de  kültürümüzle  olan uyumuna  katkı sağladığını düşünüyorum. Kültür buluşmalarını düzenli bir şekilde devam ettirip buradaki yabancı uyruklu öğrencilerimizin de kendi ülkelerinde bizim kültürümüzü güzel bir şekilde tanıtmalarını canı gönülden temenni ediyorum.

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER