Pazartesi, Mayıs 6, 2024
No menu items!
Ana SayfaAntakyaYeni Antakya için projelerini açıkladı.

Yeni Antakya için projelerini açıkladı.

CHP Antakya Belediye Başkan Adayı Dr. Hüseyin Aksoy, HRT ekranlarında yayınlanan ve moderatörlüğünü Can Bedros Çapar’ın sunduğu Gündeme Dair programının konuğu olarak yerel seçim çalışmaları hakkında ve Yeni Antakya için projelerini açıkladı.
Katıldığı canlı yayın programında Antakya’da gerçekleştireceği projeleri açıklayan CHP Antakya Belediye Başkan Adayı Dr. Hüseyin Aksoy, “Dirençli Kentler Projesi, Kadın Dayanışma Merkezi, Bizim Kadınlar Bizim Çocuklar, Geri Dönüşümle Yeşil Yarınlara, Engelsiz Birim, Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezi, Belediye Aşevi, Esnaf Destek Bürosu, Mesleki Eğitim ve Sanat Kursları, Yeni Semt Pazarları, Gençlik Merkezi, Halk Meclisi, Kırsal Kalkınma, Yol Yenileme, Eğitim Gönüllüleri, Ekolojik Park, İstihdam Ofisi Projelerini hayata geçireceğiz.” dedi.

“ANTAKYA DÜNYA MEDENİYETLERİNDEN BİR TANESİ”

HRT ekranlarında yayınlanan Gündeme Dair programının canlı yayın konuğu olan ve program sunucu Can Bedros Çapar’ın sorularını yanıtlayan CHP Antakya Belediye Başkan Adayı Dr. Hüseyin Aksoy, “Özlediğimiz çok şey var ama Antakya’nın çok şeyini özledim. Antakya dünyanın en büyük medeniyetlerinden bir tanesi. Tarihte kurulan üç şehirden birisi olarak bilinir. Bizim burada yaşam çok farklı, güzel ve özeldir. Bu depremden sonra hepimizin anıları, çocukluğu, gençliği ve okul yılları ile birlikte çok şeyi kaybettik o gün.” diye konuştu.

“ANTAKYA’NIN HANGİ YERİNİ ÖZLEMEDİK Kİ!”

6 Şubat’ta yaşanan depremin bilinen depremlerin en büyüğü olduğunu belirten CHP Antakya Belediye Başkan Adayı Dr. Hüseyin Aksoy, “6 Şubat’ta yaşanan depremde biz memleketimizi terk etmedik. Deprem, tarihte bilinen depremlerin en büyüğü olduğu belirlendi. Antakya’nın bu depremle birlikte her yeri yıkıldı, her yeri harap ve virane oldu. Antakya’nın tarihte ışıklandırılan ilk caddesi olan Kurtuluş Caddesi’nden her gün geçiyoruz. Deprem öncesinde buram buram tarih kokan yerleri var iken, şimdi ise yerini maalesef enkaza bıraktı. Hangi bir yerini özlemedik ki.” diye konuştu.

“HİÇ KİMSE ÜMİTSİZLİĞE KAPILMASIN, ÜMİT BİZİZ!”

Antakya’nın ümitsizliğe kapılmaması gerektiğini belirten CHP Antakya Belediye Başkan Adayı Dr. Hüseyin Aksoy, “Depremden sonra yıkık dökük ama küllerinden yeniden doğmasını beklediğimiz, birilerinin elinin değmesini istediğimiz, onu yeniden sahiplenecek ve yeniden ayağa kaldıracak gücün yüreğimizde olduğunu hissettik ve o yüzden bu yola baş koyduk. Şuanda bizim hem ekip olarak, hem de kadro olarak bu işleri başarabileceğimize inancımız tamdır. Dostluğumuzla, kardeşliğimizle, yüreğimizle, sevdiklerimizle, gönüldaşlarımızla, Antakya’mızla ve Antakyalılarla her şeyi başarabiliriz. Bunun da anahtarı bir olmak, birlikte olmak ve her zaman pozitif olmaktır. Çünkü insanlar sadece bir şeyi kaybedecekse sadece ümitsizliğe kapıldığında ümidini kaybettiğinde kaybeder. Hiç kimse ümitsizliğe kapılmasın. Ümit biziz, yüreğimizdir.” dedi.

“BU İNSANLARIN HEPSİ MAĞDUR!”

Antakya’da riskli alan ve rezerv yapı alanları ile ilgili konuşan CHP Antakya Belediye Başkan Adayı Dr. Hüseyin Aksoy, Riskli alan ve rezerv alan denilen yerlerde ne olup biteceği belli değil. Çünkü açıklayıcı bir bilgi yok. 11 yer daha rezerv alan ilan edilmiş ve açıklanmamış. Bunlar ne zaman açıklanacak? Seçim sonrası mı açıklanacak? Hepsi mi siyasi olacak bu işler? Bari bu işler siyasi olmasın. Halk dilinde meşhur bir söz var. Bu insanlara Allah vurdu, bir de biz vurmayalım. Bu insanların hepsi mağdur.” dedi.

“11 İL İÇERİSİNDE EN AZ EV TESLİM EDİLEN YER ANTAKYA!”

Antakya’da rezerv alan konusunda belirsizlik olduğunu belirten CHP Antakya Belediye Başkan Adayı Dr. Hüseyin Aksoy, “Hatay’ın 11 ilçe belediyesi iktidar partisine mensup. Şu anda 11 ilçe belediyesinin de sıkıntıları var, en çok da Antakya’nın sıkıntıları var. Şu anda inşaatların yapımları var ama bu insanların istediklerini karşılayacak nitelikte mi? Şuan çadırlarda ve konteyner kentlerde çok kötü durumda olan insanlar var. Bu durumun ivedilikle çözülmesi lazım. Birçok yerde yüzde 30 civarında yapım bitmiş ve ev teslim edilmiş. Bizde ise yüzde 2,8 oranında. En çok yıkım Hatay’da ve Antakya’da. 11 ilde yaşanan yıkımın toplamı Antakya’daki kadar değil ama en az teslim edilen Antakya! Antakya’da süren bu belirsizliğin açıklanması ve giderilmesi lazım. İnsanlar zaten deprem vurgunu yemiş. İnsanlar mağdur edilmesin. Hasarsız evler ya da az hasarlı evler neden yıkılıyor? Düzene uysun diye. Böyle bir şey olmamalı. Bunların ne amaçla yapıldığını çocuğa sorsanız bilir.” dedi.

“ANTAKYA İNSANI, YÜREĞİNE DOKUNAN İNSANI HİÇBİR ZAMAN UNUTMAZ”

Seçim çalışmaları sırasında Antakyalıların yoğun ilgisine ve teveccühüne teşekkür eden CHP Antakya Belediye Başkan Adayı Dr. Hüseyin Aksoy, “Şu anda şahıs olarak vatandaşlarımızın gönlünde yer edinebilmiş ve kalplerine dokunabilmişiz. Benim için en önemli makam ise budur. Gittiğimiz her yerde ve iktidar partisinin olduğu bölgelerde bile büyük bir teveccüh var. Tüm vatandaşlarımıza gösterdiği ilgiden dolayı çok teşekkür ediyorum ve Allah hepsinden razı olsun. Seçim çalışmaları sırasında vatandaşların bizlere gelip samimi duygularla sarılması bizleri memnun ediyor. Şunu belirtmek istiyorum, Hatay halkı vefalıdır. Antakya’nın insanı, yüreğine dokunan insanı hiçbir zaman unutmaz. Her zaman ahde vefası vardır. Her zaman sevdiklerinin yanındadır. Hiçbir tehdit, baskı veya benzeri şeyleri de barındırmaz. O sandığın arkasına geçtiğinde kişi Allah ile baş başadır. Onu da kimse engelleyemeyecektir.” dedi.

“DİRENÇLİ KENTLER OLUŞTURACAĞIZ”

Dirençli Kentler Projesi’nin içeriği hakkında açıklamalarda bulunan CHP Antakya Belediye Başkan Adayı Dr. Hüseyin Aksoy, “Antakya’nın en önemli özelliği şu olmalı. Artık yaşadığımız depremden sonra herkes bilinçli. Kıbrıs’a doğru uzanan fayın ne durumda olduğunu bilmiyoruz. Ama bizim bildiğimiz tek şey var. Bu şehrin Dirençli Kent olması lazım. Bu şehrin özellikle acil durum planlarının ve özellikle altyapı güçlendirmeleri ile birlikte toplum bilgilendirme faaliyetlerinin düzgün yapılması lazım. Artık hiçbir şeyi tesadüfe bırakmamamız gerekiyor. Bir şehrin yapımında olması gereken süreçlerin hakkının verilerek yapılması lazım. Her aşamasında hiçbir şeyin es geçilmemesi lazım. Depremde yıkılan binalarının çok ciddi bir derecede yarıya yakını İmar Affı olan yerler ve oralar insanlarımıza canlı mezar oldu. İmar Affı’na uğrayan her yer yıkıldı maalesef. Deprem sonrasında yeniden kurulacak olan Antakya’mıza Dirençli Kentler yapacağız. Şehrimizi doğal afetlere karşı daha dirençli hale getirmek için Dirençli Kentler Projesi’ni hayata geçiriyoruz. Bu proje ile şehirlerimizi gelecek kuşaklara daha güvenli bir şekilde devretmek için kararlıyız.” dedi.

“İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE ANTAKYA’M KART VERECEĞİZ”

Antakya’m Kart Projesi’nin detayları hakkında bilgiler veren CHP Antakya Belediye Başkan Adayı Dr. Hüseyin Aksoy, “Vatandaşlarımıza maddi durumu iyi olmayan, ihtiyaç sahibi olan her haneye bir ANTAKYA’M KART vereceğiz. Bunların aylığını her ay düzenli olarak belli ihtiyaçlarını karşılamalarını sağlayacağız. Ortakça belirleyeceğimiz anlaşmalı yerlerden alışveriş yaparak destek almalarını sağlayacağız. Şuanda bir ailede tek kişi çalışıyor ya da iş bulamayanlar da var. Sadece sağdan soldan geçinmek olmuyor. Toplumumuza merhem olacak bu projemizi hemen hayata geçireceğiz.” dedi.

“BELEDİYE BÜNYESİNDE İSTİHDAM OFİSİ OLUŞTURACAĞIZ”

İstihdam Ağı Projesi’nin detayları hakkında bilgiler veren CHP Antakya Belediye Başkan Adayı Dr. Hüseyin Aksoy, “İşim gereği ben firmaları gezdiğim için firmalar çalışan arıyor, çalışacak elemanlar iş arıyor ve ikisi bir araya gelemiyorlar. Burada aslında bu işi yapan kurumlar var ama deprem sonrasında bir boşluk var ve buluşturamıyorlar. Bizler Bunu sağlayacağız ve bu proje ile işsizlik oranına yüzde 40 ila 50 oranında çözüm bulunur diye düşünüyorum. İş arayanlar ile işverenleri buluşturacağımız İstihdam Ağı ile yerel ekonominin güçlendirilmesine ve işsizlik sorununun azaltılmasına yardımcı olacağız.” dedi.

“EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİ PROJESİ İLE GENÇLERİMİZİ YARIŞTIRACAĞIZ”

Eğitim Gönüllüleri Projesi’nin detayları hakkında bilgiler veren CHP Antakya Belediye Başkan Adayı Dr. Hüseyin Aksoy, “Bu projemizde kesinlikle Antakyalı gençlerimizin yarışmacı formatından çıkmasını istemiyoruz. Ortaokuldan liseye giden bir öğrencinin etüd merkezi ile desteklenmesini istiyorum. Diğer illere göre normal lise mezunları çok geri kalıyor. Bizim Antakyalı öğrencilerimizin diğer illerdeki gençlerle yarışması lazım. Geleceğimiz olan çocuklarımızın bu konuda her zaman destekleyeceğiz. Bizim gönlü ve yüreği güzel öğretmen arkadaşlarımız var. Bizler belediye olarak hem mesleklerine sahip çıkmalarını sağlayacağız, hem de destekleyeceğiz. Bu proje ile deprem sonrası çocuklarımızın eğitimlerinden geri kalmaması için gönüllü öğretmenlerimizden destek alacak, başarılı öğrencilerimizi burs vermek isteyen gönüllülerle buluşturacağız.” dedi.

“BİZİM KADINLAR, BİZİM ÇOCUKLAR PROJESİ İLE KREŞLER AÇACAĞIZ”

Bizim Kadınlar Bizim Çocuklar Projesi’nin detayları hakkında bilgiler veren CHP Antakya Belediye Başkan Adayı Dr. Hüseyin Aksoy, “Ebeveynlere güvenilebilir ve erişilebilir çocuk bakım hizmetini kreşler yaparak sağlamak istiyoruz. Bu kreşlerde çalışan ailelerimizin hayatını kolaylaştırmaya çalışacağız. Konteyner Kentlerde 20 metrekarelik alanda anne, baba ve 4 çocuk ile yaşıyorlar. Bu yaşam şeklini 3 ila 5 yıla yaydığınızda insanlar psikolojik bunalıma giriyorlar. En azından orada yaşam mücadelesi veren ebeveynlerimizi bu durumdan kurtarabilmektir. Ekonomik olarak dezavantajlı ailelere çocuk bakım hizmeti sunmak amacıyla belediye sınırları içerisinde bulunan uygun alanlarda kreşler açmayı hedefliyoruz.” dedi.

“ENGELSİZ BİRİM MERKEZİ İLE ENGELLİLERE SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Engelsiz Birim Projesi’nin detayları hakkında bilgiler veren CHP Antakya Belediye Başkan Adayı Dr. Hüseyin Aksoy, “Konteyner Kentlerde yaptığımız ziyaret esnasında kapıyı açan hanımefendi ile yaptığımız sohbet esnasında evin içerisine baktığımda benim çocukluk arkadaşım iki ayağı ampute olmuş. Birbirimizi orada görünce birlikte ağladık. Deprem maalesef şehrimizde çok fazla engelli insan oluşturdu. Kolu, bacağı birçok ampute olan insanlarımız var. Eşi de kocasına bakıyor. Bu insanların sahipsiz olması olabilir mi? Hem dinen, hem vicdanen, hem de insanlığa aykırı bir durumdur. Hiçbir kitapta yazmaz ve bu insanlarımıza sahip çıkmamız lazım. Biz göreve geldiğimizde bu insanlarımızın verilerini ortaya çıkararak ayni ve nakdi yardım yapmaya çalışacağız. Özellikle kullandıkları akülü araç ve sandalyelerinin onarım veya yenilemesini yapacağız. Bu insanlığın bir gereğidir. Belediye bünyesinde kurulacak olan Engelsiz Birim, özel bireylerimizin hayatını kolaylaştırmak ve onlara destek olmak için çeşitli projeler planlayacak ve yürütecektir.” dedi.
“ESNAF DESTEK BÜROSU İLE ESNAFIMIZIN İŞLERİNİ ÇÖZECEĞİZ”
Esnaf Destek Bürosu Projesi’nin detayları hakkında bilgiler veren CHP Antakya Belediye Başkan Adayı Dr. Hüseyin Aksoy, “Esnafımızın işlerini geliştirmeye ve sorunlarını çözmelerine yardımcı olmak için bir destek merkezi kuracağız. Esnafımız belediyeye geldiği zaman ya orada işi çözülecek, ya da Hüseyin Başkan’a uğrayacak biz çözeceğiz. Esnaflarımız bizim her zaman görülmez kahramanlarımızdır. Biz göreve geldiğimizde belediyecilik anlayışımız şu olacak. Her kim istihdam yapabiliyorsa, topluma ve halka sahip çıkıyorsa bizim de belediye olarak istihdam yaratan esnafa sahip çıkmamız gerektiğidir. Her zaman esnafımızın yanlarında olacak ve hizmet kalitemizi arttırmak için tüm gücümüzle çalışacağız.” dedi.
“MESLEKİ EĞİTİM VE SANAT KURSLARI İLE SEKTÖRE ARA ELEMAN YETİŞTİRECEĞİZ”
Mesleki Eğitim ve Sanat Kursları Projesi’nin detayları hakkında bilgiler veren CHP Antakya Belediye Başkan Adayı Dr. Hüseyin Aksoy, “Antakya’mızda faaliyet gösteren üretim firmalarımızda eksiğimiz var. Ayakkabı ve Mobilya sektöründe çalışan kalmadı. Hem bir kısmını kaybettik, hem de iş bilen ciddi insan sayısında azalma var. Mesleki Eğitim Kursları ile bu mesleklere yeni elemanlar yetiştirilmesi lazım. Bu aynı zamanda işsiz inanların analiz edilmesini sağlar. Belediye tarafından sunulacak olan kurslar ve eğitimler ile bireylerin yeteneklerini geliştirmesini sağlayacak ve halkımızın istihdam olanaklarını arttıracağız.” dedi.

“GENÇLİK MERKEZİ PROJEMİZ İLE GENÇLERİMİZİ GELECEĞE DAHA İYİ HAZIRLAYACAĞIZ”

Gençlik Merkezi Projesi’nin detayları hakkında bilgiler veren CHP Antakya Belediye Başkan Adayı Dr. Hüseyin Aksoy, “Gençlerimizi uyuşturucu illetinden uzak tutmak için kuracağımız gençlik merkezimizde her türlü eğitim odaklı hizmet vereceğiz. Biz çocuklarımızın iyi insanlarla karşılaşmalarını sağlamak istiyoruz. Bunu hep birlikte başarabilirsek çok ciddi bir temel atmış olacağız. Belediyemiz tarafından kurulacak olan bu merkez ile gençlerimizin potansiyellerini ortaya çıkarmalarını sağlamak ve geleceğe daha hazırlıklı bir şekilde adım atmalarını sağlayacağız.” dedi.
“KADIN DAYANIŞMA MERKEZİ İLE KENTİMİZİN KADINLARINA UMUT OLACAĞIZ”
Kadın Dayanışma Merkezi Projesi’nin detayları hakkında bilgiler veren CHP Antakya Belediye Başkan Adayı Dr. Hüseyin Aksoy, “Kadınların güçlenmesini ve toplumsal hayata daha etkin katılımlarını sağlamak amacıyla Kadın Dayanışma Merkezi’ni kuracağız ve kurulacak olan merkezimizle kentimizin kadınlarına umut, destek ve güç vermek için her zaman var olacaktır.” dedi.
“GERİ DÖNÜŞÜMLE YEŞİL YARINLARA PROJESİ İLE YEŞİL YARINLARIN TEMELİNİ ATACAĞIZ”
Geri Dönüşüm ile Yeşil Yarınlara Projesi’nin detayları hakkında bilgiler veren CHP Antakya Belediye Başkan Adayı Dr. Hüseyin Aksoy, “Çevreyi korumak ve sürdürülebilir bir gelecek sağlamak için geri dönüşüm alışkanlığını teşvik edecek, geri dönüşüm tesisleri kurarak yeşil yarınların temelini atacağız.” dedi.
“BELEDİYE AŞEVİ PROJESİ İLE KİMSEYİ YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ”
Belediye Aşevi Projesi’nin detayları hakkında bilgiler veren CHP Antakya Belediye Başkan Adayı Dr. Hüseyin Aksoy, “Sıcak yemek servisi sağlayacak aşevimiz ile hemşerilerimize hizmet vereceğiz. Kimseyi yalnız ve kaderine terk edilmiş bırakmayacağız. Soframızı paylaşacağız.” dedi.
“SEMT PAZAR ALANLARINDE KADINLARA ÖZEL TEZGAH YERİ VE HAK SAHİPLİĞİ TANIYACAĞIZ”
Semt Pazarları Projesi’nin detayları hakkında bilgiler veren CHP Antakya Belediye Başkan Adayı Dr. Hüseyin Aksoy, “Yeni semt Pazar alanlarının kurulması ve mevcut Pazar yerlerinin yenilenmesiyle vatandaşlarımız daha rahat, hijyenik, konforlu ve güvenli ortamlarda alışveriş yapacak, esnafımıza destek olacağız. Kendi ürettiği ürünü sergilemesi için kadınlarımıza özel tezgah yeri ve hak sahipliği tanıyacağız.” dedi.
“HALK MECLİSİ PROJESİ İLE VATANDAŞLARIMIZIN BİLGİ EDİNMELERİNİ KOLAYLAŞTIRACAĞIZ”
Halk Meclisi Projesi’nin detayları hakkında bilgiler veren CHP Antakya Belediye Başkan Adayı Dr. Hüseyin Aksoy, “Depremden etkilenen mahallelerde vatandaşlarımızın bilgi edinmelerini kolaylaştırmak, yapılacak çalışmalara katkı sunmalarını sağlamak amacıyla dijital ortamda mahalle meclisleri kurulacak, şehrimizi hep birlikte ayağa kaldıracağız.” dedi.

“KIRSAL KALKINMA PROJESİ İLE YEREK EKONOMİYİ GÜÇLENDİRECEĞİZ”

Kırsal Kalkınma Projesi’nin detayları hakkında bilgiler veren CHP Antakya Belediye Başkan Adayı Dr. Hüseyin Aksoy, “Kırsal alanlardaki yaşam kalitesini ve toplum refahını artırmak, yerel ekonomiyi güçlendirmek için kapsamlı bir strateji izleyeceğiz. Toplumsal dengeyi koruyacak, ekonomiye katkı sunacağız.” dedi.

“TRAFİĞİN YOĞUN OLDUĞU YERLERDE ALTRENATİF YOLLAR YAPILACAK”

Yol Çalışmaları Projesi’nin detayları hakkında bilgiler veren CHP Antakya Belediye Başkan Adayı Dr. Hüseyin Aksoy, “Deprem felaketi sonrasında hasar gören yolların bakım ve onarım çalışmalarına hızlıca başlanacak. Trafik yoğunluğunun olduğu yerlerde alternatif yollar yapılacak.” dedi.

“EKOLOJİK PARK PROJESİ İLE VATANDAŞLARIMIZ KEYİFLİ ZAMAN GEÇİRECEK”

Ekolojik Park Projesi’nin detayları hakkında bilgiler veren CHP Antakya Belediye Başkan Adayı Dr. Hüseyin Aksoy, “Çocuklarımızı doğayı sevebilecekleri, geri dönüşüm malzemelerinden yapılan interaktif oyun alanları ile tanıştıracağız. Bu park hem yetişkinlerin, hem de çocuklarımızın keyifle zaman geçirebileceği bir alana dönüşecek.” dedi.
RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER