Pazartesi, Nisan 29, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunYeni Başkan Kenti ayağa kaldırılmalı

Yeni Başkan Kenti ayağa kaldırılmalı

 

İskenderun Bakkallar ve Bayiiler Odası Başkanı Mustafa Çöloğlu, kentin, ayağa kaldırılmasında yeni belediye başkanına büyük görevler düştüğünü, halkın da küçük esnafa destek olarak kalkınmasına yardımcı olmasını istedi.

 

On bir ili vuran yüzyılın felaketiyle Hatay’ın da adeta yerle bir olduğunu, sosyo-ekonomik çöküntünün giderilmesinde öncelikli olarak yeni Belediye Başkanına büyük görevler düştüğünü belirten Çöloğlu “Seçilen başkandan şehrimizin bir an önce ayağa kaldırması için gereken çalışmaların yapmalarını bekliyoruz” dedi.

 

Belediyeyi kazanan başkan ve yönetiminin İskenderun’un Hatay ilinin yeniden cazibe merkezi haline getirmelerini, artık dışardan insanların buralara gelmelerini sağlaması gerektiğini vurgulayan Çöloğlu “Esnafın kalkınmasında bu tür şeylere ihtiyacı var. Şuan vatandaşlarımız konteyner kentlerde yaşamaya çalıştıkları için nerdeyse çarşı merkezlerine gelip-gitme ihtiyaç duymuyorlar. Şehrin yapısı dağıldı, dağılımı değişik oldu. Eskiye göre biz esnaflarımıza dükkanlarımızı dağıttık, yerleştirdik ama iş yapma konusunda sıkıntılarımız var. Hala beklediğimiz seviyelere ulaşamadık. Yaz da geldi, belki insanlarımız yavaş yavaş şehir merkezine de doğru gelir, alışverişlerini bizim küçük esnaflardan yapacaklardır” diye konuştu.

 

İnsanlar için AVM türü yerlere gidebileceğini, ancak yerelde küçük esnafın da kalkınması, kent halkının normalleşebilmesi için vatandaşların da destek olması gerektiğini sözlerine ekleyen Çöloğlu “İnsanlarımız gelsinler, bizim yaptırdığımız konteyner çarşılar var, oralara gelsin, gezsin, orada da her istedikleri şeylere ulaşacaktır, diye düşünüyorum. Yeni iş yeri açan vatandaşımız pek yok! Çünkü daha insanlar tedirgin, önünü göremiyor, öyle olunca da yeni dükkânlar da yok. Yerinde dönüşümler, rezerve alan ilan edilen yerler biran önce yapılırsa o binaların altına yapılacak olan dükkanlarla da yeni iş yerleri açılacaktır. Ama şuan vatandaşlarımızın alternatifi olmayınca da yeni işletme açan sayısında bir çoğalma maalesef yok” şeklinde konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER