Pazar, Mayıs 5, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelYeni Zelanda Başbakanı canlı yayında depreme yakalandı!

Yeni Zelanda Başbakanı canlı yayında depreme yakalandı!

Yeni Zelanda’da 5.9 büyüklüğünde deprem yaşandı .Deprem sırasında  televizyon  canlı yayınına konuk olan  Başbakan Jacinda Ardern’in sarsıntı esnasında sakinliğini koruması dikkat çekti.

Ülkesine düzenlenen terör saldırısı ve corona virüsü salgını sürecindeki soğukkanlı tavrıyla takdir toplayan Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, bu kez de canlı yayında depreme yakalandı.

Yeni Zelanda’da 5.9 büyüklüğünde deprem! Başbakan canlı yayında yakalandı

Başkent Wellington’daki parlamento binasından televizyon programına bağlanan Ardern, corona virüsü süreciyle ilgili soruları yanıtlarken deprem meydana geldi. Başta ufak bir şaşkınlık yaşayan ancak sakinliğini koruyan Başbakan Ardern, “Burada ufak bir deprem yaşıyoruz. Arkamda hareket eden şeyler görebilirsiniz” ifadelerini kullandı.

Durumlarının iyi olduğunu söyleyen Ardern, herhangi bir zarar görmeden yayını tamamlamayı başardı.

Yerel basında yer alan haberlere göre yaklaşık 15 saniye süren depremin merkez üssü, başkent Wellington’ın 30 kilometre kuzeybatısındaki Levin kasabası. Yerin 37 kilometre altında gerçekleşen depremin büyüklüğünün ise 5.9 olduğu açıklandı.

Corona virüsüyle mücadelede en başarılı ülkelerden biri olarak gösterilen Yeni Zelanda’da 1504 vaka görülürken, 21 kişi hayatını kaybetti.

 

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER