Salı, Mayıs 28, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelYetim Kaymakamın ilk icraatı

Yetim Kaymakamın ilk icraatı

Altınözü’ndeki yetimhanede 313 yetim öksüz Suriyeli çocuk barınıyor. AK Parti Milletvekili MYK üyesi Fevzi Şanverdi, eşi ile birlikte yetimhaneyi gezdi, çocuklarla ilgilendi.
AK Parti MKYK Üyesi ve Hatay Milletvekili Fevzi Şanverdİ ve Eşi, Boynuyoğun Geçici Barınma Merkezi’ne ziyarette bulundu. Heyete; Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur, İlçe Kaymakamı’nın Eşi Gülşen Uygur, Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, Belediye Başkanı’nın Eşi Meryem Sarı ve Ak Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Hülya Aydın eşlik etti.
Hatay Milletvekili ve AK Parti MYK üyesi Fevzi Şanverdi, ilk olarak, kamp içerisinde bulunan; kimi annesini, kimi babasını kaybetmiş 313 çocuk için yapılan Yetim Merkezi’ni ziyaret etti ve buradaki çocuklarla sohbet etti. Çocukların öğrendiği Türkçe şarkıları dinleyen Şanverdi ve beraberindekiler, çocuklarla birlikte şarkı söyledi, buradaki çocuklara çeşitli hediyeler verdi.
-BİZİ SİZ ANLATACAKSINIZ-
Suriyeli misafirlere verilen hizmetler hakkında bilgi alan AK Parti MKYK Üyesi ve Hatay Milletvekili Fevzi Şanverdi, duygularını şöyle aktardı:
“Bizlerin temennisi, Suriye’de bir an önce iç savaşın bitmesidir. Tekrardan, aileleriniz ile birlikte yurdunuza dönmenizi temenni ediyoruz. Gelecekte Türkiye ve Suriye arasındaki dostluk köprüsünü sizler kuracaksınız. Yarın, sizler, Türkiye’yi ve Türk İnsanını en iyi şekilde anlatacaksınız. Burada kaldığınız süre içerisinde Türk insanının sizlere göstermiş olduğu misafirperverliğini anlatacaksınız. Bizlerin bir kardeş olduğunu, iyi ve kötü günde, birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu Suriyeli kardeşlerimize sizler anlatacaksınız. Biz, sizleri çok önemsiyoruz. Sizler bizim misafirimizsiniz.”
-DOĞRU OLANI YAPTIK-
Yetim çocuklar için bir farkındalık oluşturmak adına Yetim Merkezi oluşturduklarını kaydeden Kaymakam Bülent Uygur da şunları söyledi:
“Değerli Vekilim, ben de 8 yaşında babamı kaybetmiştim. Kampımızda 313 yetim çocuğumuza, farkındalık oluşturmak için Yetim Merkezi’ni yaklaşık 6 ay önce faaliyete geçirdik. Bugün baktığımızda, doğru bir şey yaptığımıza inanıyorum. Yetim Merkezi’ni, yetim çocuklarımız için pozitif bir ayrımcılık oluşturmak amacıyla kurulmasını sağladık. Yetim çocuklarımıza zaman zaman sinema günleri, çocuk parklarına ziyaretler gerçekleştiriyoruz. İnşallah yakın bir zamanda Suriye’de kalan çocuklarımızın da yüzleri güler.
Şanverdi Ailesi, Yetim Merkezi’ni de gezerek, buradaki çocuklara çeşitli hediyeler verdi. Ardından halı dokuma atölyesi, dikiş nakış atölyesi, seramik atölyesi ziyaret edildi. Kaymakam Uygur, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Suriyeli çocukların çizmiş olduğu resimleri AK Parti MKYK Üyesi ve Hatay Milletvekilimiz Fevzi Şanverdi’ye takdim etti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER