Pazar, Mayıs 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiYıkılan Binada 2 Çocuk Kayboldu

Yıkılan Binada 2 Çocuk Kayboldu

Kahramanmaraş merkezli iki depremden etkilenen Gaziantep, Nurdağı’nda AKP’li Meclis üyesi Yunus Kaya’nın yüzlerce kişiye mezar olan binalarında yaşayan biri 9 yaşında, biri 13 yaşında 2 kardeş kayboldu.

Türkiye’yi yasa boğan Kahramanmaraş depreminde yüzlerce kişiye mezar olan binalardan biri de AKP’li Meclis üyesi müteahhit Yunus Kaya’nın yaptığı Gaziantep, Nurdağı ilçesindeki CCK sitesiydi. Bu sitede yaşayan 9 yaşındaki Siraç Ösün ve 13 yaşındaki İsmet Ösün’den günlerdir haber alınamıyor. Ösün kardeşlerin annesi, babası ve ablası çöken binada yaşamını yitirdi. Halktv.com.tr’ye konuşan Murat Ösün günlerdir yeğenlerini aradıklarını belirterek “Enkaz altında mı, kimsesizler mezarlığına mı gönderildi, yoksa hastanedeler mi herhangi bir bilgimiz yok. DNA örneği almadan kimsesiz mezarlığına gönderildiğini düşünüyoruz. Yalnız bırakılmak istemiyoruz. Yeğenlerimin bulunmasını istiyorum” dedi.

Kahramanmaraş merkezli iki depremden etkilenen Gaziantep, Nurdağı’nda yüzlerce kişiye mezar olan binaların müteahhidi, ilçe belediyesinin AKP’li meclis üyesi Yunus Kaya ve ilgili belediye yetkilileri hakkında “kasten öldürme” suçundan suç duyurusunda bulunulmuştu. Kaya’nın hakkında yakalama kararı çıktığı ve arandığı belirtildi.

‘Deprem anında evdelerdi’

Kaya’nın yönetim kurulu başkanı olduğu CCK Grup tarafından yapılan Bahçelievler Mahallesi’nde Dedekorkut Caddesi’ndeki CCK Sitesi de depremde onlarca kişiye mezar oldu. Sitenin c bloğunda yaşayan İsmail Ösün, Medine Ösün ve kızları Dilan Ösün enkaz altında yaşamını yitirdi. 9 yaşındaki Siraç Ösün ve 13 yaşındaki İsmet Ösün’den ise günlerdir haber alınamıyor. Ösün kardeşlerin amcası Halktv.com.tr’ye konuştu. Murat Ösün önceki gün savcılığa DNA örnekleri verdiklerini belirterek “Deprem anında evdelerdi. CCK binalarında kalıyordu. AFAD görevlileri ilk, ikinci ve üçüncü gün geldi. Cihaz bağladılar. Ses gelmesine rağmen yandaki bina tehlikesinden dolayı hiçbir müdahale yapmadılar. Ondan sonra köpekler geldi. Riskli bölge olduğu için müdahale edemediler. O bina yıkıldıktan sonra müdahale ettiler. Arama kurtarma 3 gün sonra başladı. Kardeşimi, eşini ve kızını enkazdan çıkardılar. Onlar vefat etmiş. Çocuklar bildiğimiz kadarıyla dıştaki odalarda kalıyorlarmış ama çıkmadı. Enkazlar kaldırıldı nasıl bakıldı, nasıl bakılmadı emin değiliz” diye konuştu.

‘Bize kimse sahip çıkmadı’

İlgili kurumlara yeğenlerinin bulunması için başvuruda bulunduklarını belirten Ösün özetle yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Savcılığa, karakola başvurdum. Karakol beni önce umursamadı. Sonra kayıp ilanı açtılar. Savcımız önceki gün DNA örneği aldı. Biz başımızı nereye vuralım. Yeğenlerimin yaşıyorlar bilmiyoruz. Yaşıyorlarsa nerede olduklarını bilmiyoruz. Yeğenlerimizin bulunmasını, görevlilerin bunun üzerine durmasını istiyorum. Yalnız bırakılmak istemiyoruz. DNA örneği almadan kimsesiz mezarlığına gönderildiğini düşünüyoruz. Cenazelerin tanıdığı çıkmayana kadar defnedilmeyeceğini biliyorum ben. Yani nerede, nasıl bir şey oldu bilmiyorum. Bize kimse sahip çıkmadı. Sosyal medya üzerinden sahip arıyoruz.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER