Pazartesi, Mayıs 6, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayYıkılmış Şehirde beyan olmaz

Yıkılmış Şehirde beyan olmaz

Hatay Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO), son düzenlemelerle ilgili yaşanan mağduriyetleri kamuoyuna duyurmak ve çözüm taleplerini iletmek amacıyla bugün saat 11.00’de bir basın açıklaması yaptı.

SMMMO Hatay Şube Başkanı Jale Marufoğlu tek ses tek yürek olarak yapılan basın açıklamasında Mali müşavirlerin, iş yüklerinin dayanılmaz boyutlara ulaştığını ve çözüm beklediklerini dile getirdi ve Özellikle Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkililerine ulaşan açık mektuplar ve sözlü başvurular ile mesleki yüklerin hafifletilmesi taleplerini aktardı.

Mali müşavirler, özellikle beyan ve bildirimlerin artmasıyla birlikte iş yüklerinin arttığını belirtiyorlar. Bu durum, mesleki standartların ve sağlıklı işleyişin zorlanmasına yol açarken Çalışma saatlerinin uzunluğu ve iş dengesizliği de meslektaşlarınca eleştirilen konular arasında eyr alıyor. Gelişmiş ülkelerde haftalık çalışma günlerinin kısaltılması tartışılırken, mali müşavirler neredeyse 7/24 çalıştıklarını ifade ediyorlar.

Mali müşavirler, beyan ve bildirimlerin sadeleştirilmesi, bilgi sistemlerinin modernizasyonu gibi çözümler talep ediyorlar. Ayrıca, vergi beyan dönemlerinin resmi tatiller dikkate alınarak düzenlenmesi ve elektronik uygulamalar aracılığıyla veri paylaşımının artırılması isteniyor.

Deprem bölgesinde yaşanan mücbir sebep halinin en az yıl sonuna kadar uzatılması ve ihtiyaç devam ettiği sürece yenilenmesi de talepler arasında. Mali müşavirler, devletin kriz dönemlerinde herkesin fedakarlık yapması gerektiğini belirtirken, mesleklerinin insan psikolojilerini bozacak şekilde aşırı yüklendiğini ifade ediyorlar.

Toplamda 130 bin mali müşavir, işlerini daha sağlıklı bir şekilde yapabilmek için taleplerinin ivedilikle hayata geçirilmesini bekliyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkililerinden konuya ilişkin somut adımlar atılmasını bekliyorlar.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER