Cuma, Mayıs 10, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayYılın İlk 6 Ayında 160 Kadın Öldürüldü!

Yılın İlk 6 Ayında 160 Kadın Öldürüldü!

İskenderun Kadın Platformu, yılın ilk 6 ayında ülke genelinde 160 kadının katledilirken, bunlardan 4 kadının Hatay’da katledildiğini, ayrıca Temmuz ile Ağustos aylarında olmak üzere, 2 kadının daha erkek şiddeti sonucu ilimizde hayatını kaybettiğini bildirdi.

İskenderun Kadın Platformu’nun, ilçe Güvercinli Park’taki etkinliğinde basın açıklamasını okuyan Feyruz Gör Afganistan’da yaşanan kadın şiddeti ve ölümlerini hatırlattı, Taliban’ın geri dönüşüyle beraber kadınların ve çocukların son 20 yılda elde ettikleri özgürlük ve kazanımlarının tehdit altında olduğunu belirtti.

Sözcü Gör, Arsuz’da bir dedenin torunlarına yönelik olduğu iddia edilen istismar olayı ile ilgili olarak da, “Siyasi sürecin etkisiyle, failler lehine düzenlemeler yapıldı. Nitekim Arsuz’da istismara uğrayan iki çocuğun faili aklanmak isteniyor” şeklinde konuştu.

2021 yılının ilk 6 ayında 130 kadının katledildiğini, 2021 Ocak’tan bugüne Hatay’da Derya Alış, Ebru Kara, Meryem Sido ve Dörtyol’da ismi paylaşılmayan bir kadının katledildiğini söyleyen Gör, “28 Eylül’de, ilçemizde Aynur Mert ve çocukları 16 yaşındaki Aleyna 14 yaşındaki Mehmet Ali Mert, eşi tarafından katledildi. Bir kişi daha eksilmeyeceğiz dedikçe katlediliyoruz” dedi.

 

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER