Pazartesi, Mayıs 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunYöresel Lezzetler Şenliği Açıldı

Yöresel Lezzetler Şenliği Açıldı

İskenderun’daki esnaf odalarının izin verilmesine karşı çıktığı Yöresel Lezzetler ve Hediyelik Eşya Şenliği açıldı.

5 Ocak’ta açılan Yöresel Lezzetler ve Hediyelik Eşya Şenliği 18 Ocak Çarşamba günün kadar açık kalacak. Şenliğin organizasyonunu yapan ve şenlik alanında standı bulunan Deniz Temel, saat 09.00-21.00 arasında açık olacak Yöresel Lezzetler ve Hediyelik Eşya Şenliğinde, İskenderun halkına farklı yörelerin lezzetlerini sunduklarını ifade etti.

41 stantta 12 şehrin lezzet ve ürünü satışta

Şenlik alanında 41 standın bulunduğunu belirten Temel, “Düzenlediğimiz organizasyonla Erzurum, Malatya, Kahramanmaraş, Amasya, Trabzon, Antalya, Balıkesir, Kayseri, Adıyaman, İzmit, Bursa ve Gümüşhane yöresinin lezzet ve ürünlerini İskenderun’da yaşayanlara tanıtmayı amaçlıyoruz” dedi. “Şenlikle farklı illerin lezzetlerini ve ürünlerini İskenderun halkına tanıtmaya çalışıyoruz” değerlendirmesinde bulunan Temel, değerlendirmesini şöyle sürdürdü: “Alanda satışa sunulan ürünler piyasaya göre daha uygun olduğu gibi organiktir. Bu nedenle bazı ürünlerin daha pahalı olduğu görüntüsünde, onların organik üretim olduğu bilinmelidir. Alışveriş yapan ve yapacak olanların buna dikkat etmesini isteriz” diye konuştu.

 

Çöloğlu: Kent merkezinde nasıl izin verilir?

İskenderun Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mustafa Çöloğlu, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu kez de farklı kentlerden gelen katılımcılarla kurulan ve ‘pazar yeri’ olarak adlandırdığı organizasyonun yöre esnafını olumsuz etkilediğini belirtti. Çöloğlu, geçmiş yıllarda da yetkililere bu konuda hassasiyetleri ilettiklerini ve ‘bu kez son’ dendiğini hatırlatan Çöloğlu, “Her seferinde bu son deniliyor ama üzerinden biraz zaman geçtikten sonra bakıyoruz ki yeniden kuruluyor. Nedir bu sözde yöresel lezzetler sevdanız anlamak geçekten çok zor. Üstelik öyle bir yere kuruyorlar ki tam şehrin ortasında, etrafında aynı işi yapan bir çok esnafımız varken! Onların gözlerinin içine baka baka buna nasıl izin veriyorsunuz? Bir de her seferinde çıkıp ‘biz esnafımızın yanındayız’ diyorsunuz. Peki bu mu bizim yanımızda oluş haliniz?” diye sordu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER