Cumartesi, Mayıs 18, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberYükseliş Koleji’nde “Çevre Koruma” Semineri

Yükseliş Koleji’nde “Çevre Koruma” Semineri

Çevre Koruma Derneği Başkanı Nermin Yıldırım Kara ve Onursal Başkan Ahmet Oktay Demirkan, Yükseliş Koleji Eco-Team ekibinin daveti üzerine öğrencilere çevre bilincinin gelişmesi ve geri dönüşüm konularına ilişkin seminer verdi.

Yükseliş Koleji’nde “Çevre Koruma” Semineri

Seminer öncesinde müzik öğretmeni Yeliz Özonur,Sanatçı Habip öncülüğünde ortaokul öğrencileri müzik ziyafeti yaşatırken, öğrencilerin hazırlamış olduğu “Tasarruf Zamanı” adlı skeç kahkahaya boğdu.

“Gezegenin En Büyük Sorunu Fosil Yakıt”

Yükseliş Koleji’ndeki seminere konuşmacı olarak katılan Çevre Koruma Derneği Başkanı Nermin Yıldırım Kara,  gezegenin en büyük sorununun olan fosil yakıt kullanımı sonucunda oluşan hava-su-toprak kirliliği olduğunu bildirdi.

Kara, “Bu kirliliğin zararları ve üzerimize düşen ödevler hakkında ayrıca katı atıklar, ülkemizde ve tüm dünyada insanoğlunun karşılaştığı en büyük sorunlardan biridir.” dedi. Kara, öğrencilere çöpler konusunda az atık üretme, geri dönüşümün sağladığı faydalar,sorunu yönetme ve planlama sürecine ilişkin bilgiler verdi.

Yükseliş Koleji’nde “Çevre Koruma” Semineri

Öğrencilere Geri Dönüşüm Hakkında Bilgilendirme

Onursal Başkan Ahmet Oktay Demirkan,  öğrencilere pillerin, lastiklerin, akülerin ve atık yağların geri dönüşümünün nasıl yapılacağı, bu atıkların geri dönüşüm yapılmaması durumunda doğaya verecekleri tahribatları anlattı.

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER