Pazar, Haziran 2, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberYüzde 30’luk Su Zammı Cumhur İttifakına Tosladı

Yüzde 30’luk Su Zammı Cumhur İttifakına Tosladı

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım Ayı meclis toplantısı ikinci birleşimi, Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş başkanlığında gerçekleştirildi.

Yüzde 30’luk Su Zammı Cumhur İttifakına Tosladı

Toplantıda Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve HATSU İdaresi, Mayıs ayında suya yapılan % 20’lik zammın üzerine, % 30’luk yeni zam teklifi sundu.

Cumhur İttifakının ortakları Ak parti ve MHP, fakir fukaranın bu zammı kaldıramayacağını bunun vatandaşa büyük haksızlık olduğunu, yapılmak istenen zammın girdilerin fazlalığından ziyade başarısız bir yönetim anlayışından kaynaklandığını belirterek % 30’lu su zammına karşı çıktı.

Kırıkhan Belediye Başkanı Yavuz: “Zam Teklifi Yönetim Zafiyetinden Kaynaklanıyor”

Mecliste % 30’luk yapılması teklif edilen su zammı ile ilgili gurubu adına söz alan Ak parti gurup Başkan Vekili ve Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz; Bu teklifin Hatay halkına büyük haksızlıktır. Fakir fukara bu zammı kaldıramaz. Teklifte girdi maliyetleri öne sürülmüş. Ancak yapılmak istenen bu zam teklifi daha çok yönetimin zafiyetinden kaynakladığını tespit ettik. Bütün Hatay halkına karşı hepimizin sorumlulukları vardır. Bu haksızlığın Hatay halkına reva görülmesi vicdanları sızlatmış, başta şahsım olmak üzere bütün gurubumuzu Hatay halkı adına üzmüştür. Gurup olarak Meclise sunulan ’30 ‘luk bu zam teklifini reddediyoruz” dedi.

uzun ve gergin görüşmelerden sonra Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş ve HATSU İdaresi % 30’luk zam teklifini geri çekti.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER