Cuma, Haziran 14, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberYüzünün Yarısı Dev Kıllı Ben ile Kaplı Olan Hataylı Nazlı Tedavi Edilecek

Yüzünün Yarısı Dev Kıllı Ben ile Kaplı Olan Hataylı Nazlı Tedavi Edilecek

Hatay‘da yüzünün yarısı ben ile kaplı olan 11 yaşındaki Nazlı Erdem, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi‘nde Plastik Rekonstrüktif Estetik ve Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özlenen Özkan tarafından tedavi edilecek.

Nazlı Erdem, yüzünde dev bir ben ile dünyaya geldi. Babası Murat Erdem, kızını 3-4 aylıkken doktora götürdü. Nazlı’nın çok küçük olduğunu söyleyen doktorlar, biraz daha büyüdükten sonra müdahale edilmesi gerektiğini kaydetti. Nazlı Erdem’i şuan muayene eden doktorlar ise ilerde farklı hastalıklara yakalanma riskini ortadan kaldırmak için yüzünün sol yanındaki ‘ben’den kurtulması gerektiğini açıkladı. Bu durum üzerine baba Murat Erdem, kızını muayene için Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne götürdü.

Dev Kıllı Ben Tamamen Çıkartılacak

Hastanedeki odasında küçük kızı muayene eden Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Nazlı’nın sol yanağındaki dev kıllı beni tamamen çıkartacağız. Derinliğine göre yine ne yapacağımıza karar vereceğiz. Buradaki en uygun birkaç alternatiften birini uygulayacağız. Bunlardan biri deri yaması koymak olabilir. Fakat deri yaması ağız köşesini ve gözlerini aşağı çekebilir, çok hoş bir görüntü olmayabilir. O açıdan bir balon koyup, o balonu istediğimiz boyuta getirinceye kadar şişirip, daha sonra da şişirdiğimiz dokuyu mikrocerrahi yöntemiyle oraya nakletmeyi planlıyoruz.

Fakat bunun bir sakıncası olabilir. Çünkü bunun ne kadar aşağı indiğini bilmiyoruz. Bunu da ameliyat sırasında öğreneceğiz. Kasa kadar mı iniyor, kasından aşağısında mı? Çünkü kalınlıkları değişebiliyor, bunu öngöremiyoruz. Çünkü öyle bir aletimiz yok. Eğer yama koyarsak, konulan yama zamanla kısalıyor. Dudağını ve gözünü çeker. Bunu yapmak çok zor değil ama biz bunu tercih etmiyoruz. Çünkü sonrasında onu sıkıntıya düşürecek. O nedenle şişirdiğimiz dokuyu nakletmek uygun olacak.” dedi.

Nazlı Erdem “Tedavinin başlaması için okulların kapanmasını bekleyelim” derken babası Murat Erdem, “Kızım için Antalya’ya geldik. Tedavisini arıyoruz. Hocalarımızla görüştük ilgileneceklerini söylediler, sağ olsunlar. Nazlı altıncı sınıf öğrencisi oldu. Bugün yarın derken olmadı imkansızlıklar da belimizi büktü. Antalya’ya da hayırseverlerin yardımı ile geldik. İnşallah kızım için ne hayırlısı ise o olusun” ifadesinde bulundu.

Diğer güncel İskenderun haberleri içinİskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için:Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER