Cumartesi, Haziran 1, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunZeynep-Deniz Şahutoğlu anısına yarış  

Zeynep-Deniz Şahutoğlu anısına yarış  

İskenderun’da depremde enkaz altında hayatını kaybeden yelkenci Zeynep-Deniz Şahutoğlu anısına yarış düzenlendi.

 

407 sporcunun mücadele ettiği TYF Yelken Ligi 2. Ayak Optimist yarışlarına 6 Şubatta meydana gelen depremlerde yaşamlarını yitirmeselerdi, Zeynep ve Deniz Şahutoğlu kardeşler de katılacaktı. Türkiye Yelken Federasyonu Yelken Ligi ikinci ayak Optimist yarışları kapsamında, ayrıca dördüncü gün İskenderunlu başarılı yelkenciler depremde yaşamlarını yitiren Zeynep-Deniz Şahutoğlu kardeşlerin anısına özel bir yarış gerçekleştirildi.

Yarışları İskenderun’dan yelken Antrenör Erhan Karagül ile birlikte baba Genel Cerrah Dr. Yılmaz Şahutoğlu  çocuklarının anısına düzenlenen yarışları takip etti.

Ödül töreni öncesi bir konuşma yapan Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak yelkencilerin kocaman bir aile olduğunu ifade ederek “Güzel günlerimiz olduğu gibi acılı günlerde de beraberiz. Bu ailenin pırıl pırıl iki tane yelkencisini maalesef binlerce vatandaşımızı kaybettiğimiz depremde, onları da hakkın yoluna uğurladık. Sizler gibi onlar da, bu deprem yaşanmasaydı, bugün denizin üzerinde yelken yapıyor olacaklardı. Ben bu acıyı hep beraber hissettiğinizi biliyorum ve değerli babaları Yılmaz beyin izniyle onlar için bir anma yarışı yaptık” dedi.

Federasyon Başkanı Akdurak ödül törenine geçmeden önce depremde hayatlarını kaybeden yelkenci Zeynep-Deniz kardeşlerin anısına katılımcıları bir dakikalık saygı duruşuna davet etti.

Genel Cerrah Doktor Baba Yılmaz Şahutoğlu da, 6 Şubat depremi değil, kıyametinde kaybettiği hem eşi Cavide, hem de onları onurlandırma adına bu yarışlara daha önce sporcu arkadaşlarıyla katılmış, Deniz ve Zeynep adına düzenlenmiş olan bu özel anma programından dolayı Federasyon başkanı ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Baba Şahutoğlu çocukları adına düzenlenen yelken yarışlarında dereceye girenlerin madalyalarını taktim etti.

Ayrıca tören alanında Deniz-Zeynep Şahutoğlu’nun fotoğraflarının yer aldığı standın önüne sporcular kırmızı karanfiller bıraktı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER