Pazar, Mayıs 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayZiraat Mühendisleri'nden Tarım Mesajı

Ziraat Mühendisleri’nden Tarım Mesajı

Hatay Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ahmet Sever, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın tarıma destek şeklindeki uygulamalarının başarılı olması dilediğini paylaşırken, “Ama Başkan unutmasın ki; tarım, teknoloji ile gelişir, teknolojiyi de Ziraat Mühendisleri aktarır” dedi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, geçtiğimiz hafta içinde yaptığı açıklamasında, belediye başkanlarının görevinin salt yol, park ve altyapı yapımı olmadığını, değişen süreçte belediye başkanlarının, bölgenin ekonomisinin lokomotifi ve yol göstericisi olmak zorunda olduğunu savunmuştu.

Başkan Savaş, tarımsal destekle ilgili şöyle demişti:

“Ben, iki defa Yayladağı’nda çilek üreticilerine ikişer milyonluk fide aldım. ‘Yeter ki toprağınızı satmayın, ekin, siz de para kazanın’ dedim. Şu anda 14 bin 500 çiftçiyle birlikte çalışıyoruz. Bir kısmına fide verdik, bir kısmına tohum verdik ve biz, şu anda organomineral gübre üretip, maliyetine çiftçiye veriyoruz.”

Ziraat Mühendisleri Oda Başkanı Ahmet Sever, Başkan Savaş’ın tarıma ilgisinin sevindirici olduğunu kaydettikten sonra, şu dikkate değer uyarıyı yaptı:

“Tarıma, belediye olarak el attınız. Umarım, kurtulur! Paydaşlarına da el atın ki, kurtulması garanti olsun! Unutmayın; tarım, teknoloji ile gelişir, teknolojiyi Ziraat Mühendisleri aktarır!”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER