Salı, Mayıs 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaDefneZorunlu Geri Dönüş Hikayesi!

Zorunlu Geri Dönüş Hikayesi!

Hatay’ın Defne ilçesinde Sümerler Mahallesi’nde oturan Zubari ailesinin evi de yerle bir olan on binlerce binadan biri. Enkazdan çıktıktan sonra havanın soğuması ve bölgeye yeterli yardım malzemesinin gelmemesinden kaynaklı çift, depremden etkilenmeyen en yakın il olan Mersin’in yolunu tuttu. Erdemli Kız Kalesi’ne giden çift, kendilerine kapılarını açan bir otele yerleşti.

Ancak bir ay sonra Erdemli Kaymakamlığı’ndan yazı geldiğini söyleyen otel yönetimi çifte kapıyı gösterdi. Otelden çıkarılan çift ise Hatay’a geri dönmek zorunda kaldı. Sendika.Org’a konuşan Zubari çiftinin şikayet ettiği tek şey otelden çıkarılmaları da değildi. Depremden sonra her şeye zam geldiğini ifade ediyorlar. Mersin’de fiyatların artışına dikkat çekerken “Barındırmadılar bizi” diyorlar.

Arabada yatıyorlar

Tekrar Hatay’a dönen çift, şu an arabalarında kalıyor. Muhtarlığa çadır için isim de yazdırdılar ancak kendilerine henüz bir geri dönüş yapılmadı. Devletin verdiği yardımlardan da sadece hane başı 10 bin lira nakdi yardımı alabildiler. Kira ve taşınma yardımları içinse yanıt bekliyorlar.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER