Pazartesi, Nisan 29, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiZülfü Livaneli'nin "Kadınlara Silah Eğitimi Verilmesi" Önerisi Tartışmaları Şiddetlendirdi

Zülfü Livaneli’nin “Kadınlara Silah Eğitimi Verilmesi” Önerisi Tartışmaları Şiddetlendirdi

Türk müzisyen, senarist, politikacı, yazar ve yönetmen olan Zülfü Livaneli, Bayburt’ta temizlik işçisi olarak çalışan bir çocuk annesi ve 45 yaşındaki Zehra Erdemir‘in ölümüne ilişkin tweet attı.

Zülfü Livaneli’nin “Kadınlara Silah Eğitimi Verilmesi” Önerisi Tartışmaları Şiddetlendirdi

Livaneli, tehdit altında olan kadınlara silah eğitimi verilmesi önerisinde bulundu. Sosyal medyada büyük yankı uyandıran öneri birçok tepki aldı.

Bayburt’ta Temizlik İşçisi Zehra Erdemir Hunharca Öldürüldü

Bayburt’ta temizlik işçisi olarak çalışan bir çocuk annesi ve 45 yaşındaki Zehra Erdemir, kendisini bir süredir rahatsız eden R.Ç.’nin (34) bıçaklı saldırısına uğramış, boğazı kesilen Zehra Erdemir, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Olay üzerine Livaneli Twitter hesabı üzerinden “Tehdit altindaki kadinlara silah egitimi ve ruhsat verllmeli Uc bes katil adayi temizlenirse ancak durur bu isler Keske Ozgecan’da , Ceren’de, Emine’de, Sule ve benzerlerinde silah olsaydi Katil erkekler geberseydi Iste bu ulke hepimizi bu uc noktalara kadar getirdi” ifadesinde bulundu.

Kadın Öldürmeyi Moda Haline Getirdiler, Yargı Yetmiyor!!

Daha sonra bir tweet daha atan Livaneli, “Bu cümle, durumun vahametine dikkat çekmek amacıyla şok etkisi yaratmak icin yazıldı. İsyan duygusu icinde. Bir çare önerin dostlar. Kadın öldürmeyi moda haline getirdiler. Yargı vs yetmiyor!” dedi.

Livaneli “Onca kadın öldürüldü. Ne toplumun ne de devletin tepkisi yeterli. Kadınlar ölüyor, kimse bir şey yapmıyor. Dayanılmıyor. ‘Dişi köpek kuyruk sallamazsa…” gibi iğrenç sözleri üretmiş bir kültürde farkındalık yaratmak hiç kolay değil. Bazı yorumları görünce liberal olmadığıma şükrediyorum. Bu ülkede pedofillerin haklarını savunan yazarlar bile görüldü.” dedi.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER