Pazar, Nisan 28, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel"ZULÜM KALINLAŞTIKÇA, İP İNCELDİKÇE KOPAR."

“ZULÜM KALINLAŞTIKÇA, İP İNCELDİKÇE KOPAR.”


CHP Hatay milletvekili Serkan Topal, Sağlık Bakanlığına giderek Sağlık Bakan Yardımcısı ile bir görüşme gerçekleştirdi.
CHP milletvekili Topal Sağlık Bakan Yardımcısı ile yaptığı görüşmede, “Hatay Defne ilçesi Harbiye Aile Sağlığı Merkezi 27 Nolu Aile Hekimliği Biriminde görev yapan, Hatay Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ahmet Aras hakkında yürütülen disiplin soruşturması konusunu ele aldıklarını” belirtti.
Yürütülen Linç Girişiminin Takipçisi Olacağım.
CHP milletvekili Topal, “14 Mayıs 2017 Pazar günü Büyük Antakya Parkında Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek olmak maksadıyla çeşitli STK ve Sendika temsilcilerinin de katıldığı basın açıklamasına katıldığı için Dr. Aras hakkında disiplin soruşturması başlatıldığını ve memurluktan çıkarma cezasının teklif edildiğini üzüntü ile öğrendiklerini, bu hukuksuz linç girişiminin kabul edilemez olduğunu ve konunun takipçisi olacağını, sürecin demokrasi ve insan hakları çerçevesinde çözümü noktasında müdahil olunmasını” istedi.
“Türkiye Cumhuriyeti Devleti yurttaşları için, özellikle de emeğiyle geçinen toplumun ücretli kesimleri için yaşam eskisinden daha meşakkatli bir hal almıştır” diyen milletvekili Topal, “Anayasamızın 2. Maddesi ‘Türkiye Cumhuriyeti, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir’ demektedir. Hukuk devletinin birden çok tanımı olmakla beraber üzerinde mutabık kalınacak tanımı, faaliyetlerinde hukuk kurallarına bağlı olan, vatandaşlarına hukuk güvenliği sağlayan, yönetimde keyfiliğin egemen olmasını önleyen ve kendisini hukukla sınırlayan devlet demektir” dedi.
Topal, “Bir ülkede temel haklar güvence altına alınmamışsa, Devletin yargısal denetimi, hakim ve yargı bağımsızlığı işlevsiz hale getirilmişse, yeterli ve sağlıklı işleyen hak arama yolları mevcut değilse o ülkede yurttaşların kendini hukuksal güvencede hissetmesi olanaklı değildir.
Özellikle 15 Temmuz FETÖcü darbe girişimi sonrası AKP’nin ülkenin tamamını OHAL rejimi ile yönetmeye çalışması ile hukuk devletinden uzaklaşma eğilimi hızlanmıştır. Açılan davalar ve başlatılan soruşturmalarla, OHAL süreci, hükümetin ideolojisini benimsemeyen toplumun muhalif kesimlerini sindirmek için sistemli bir araca dönüştürülmüştür” dedi.
CHP milletvekili Topal, “Bugün ülkemizde temel özgürlüklerin belki de en önemlisi olan düşünce ve kanaatini açıklama hürriyeti; anayasamızda düzenlenmiş olmasına rağmen, özellikle OHAL dönemi uygulamalarıyla bu özgürlüğün kullanımı yaşamın her alanında ortadan kaldırılmıştır” dedi.
Dr. Aras Yalnız Değildir.
“14 Mayıs 2017 Pazar günü Büyük Antakya Parkında çocuklarını Gezi Parkı eylemlerinde, polisin müdahaleler esnasında uyguladığı orantısız şiddet sonucunda yitiren annelerin, OHAL uygulamaları sonucu işlerini kaybeden Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek olmak, haksızlığa uğrayan ve onurlu bir yaşam için direnen iki akademisyene destek olmak için, onlar hayatta kalsın, onlarda ölmesin diye başlattıkları bir günlük sembolik açlık grevine Hatay milletvekili olarak bende katıldım” diyen Topal,
“Bu eyleme katılan Hatay Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Dr. Ahmet Aras’a, hukuksuz bir linç girişimi sürdürülmektedir. Dr. Aras KESK’e bağlı SES üyesidir. Antakya Parkında yapılan basın açıklamasına birçok sivil toplum örgütü ve sendika destek vermiş, yaklaşık 200 kişi basın açıklamasına katılmış ve olaysız bir şekilde dağılmıştır. Kolluğun basın açıklamasını engellemeye dönük bir girişimi de söz konusu olmamıştır.
Son derece demokratik bir şekilde basın açıklaması yapılmış ve ülkemizde yaşanan hukuksuzluklara karşı bir duruş sergilenmiştir. Bu basın açıklamasına katılanlar demokratik haklarını kullanmışlardır. Şimdi ise Dr. Aras, yürütülen disiplin soruşturması marifetiyle devlet memurluğundan çıkarılmak istenmektedir.
Dr. Aras yalnız değildir ve bu hukuksuz uygulamalara ivedilikle son verilmesi gerekmektedir. Unutulmamalıdır ki Zulüm kalınlaştıkça, İp inceldikçe kopar” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER