Cuma, Nisan 26, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel"14 Ortadoğu ülkesine erişim sağlanmalı"

“14 Ortadoğu ülkesine erişim sağlanmalı”

Güzelmansur, Hatay’daki 2 sınır kapısının açılmasını istedi

Hatay CHP Milletvekili Mehmet Güzelmansur, ilimizin Suriye ile olan iki sınır kapısının açılmasını ve 7 yıldır kapalı olan 14 Ortadoğu ülkesine erişimin sağlanması gerektiğini söyledi. Güzelmansur, bu açıklamalarını, TBMM’de katıldığı komisyon toplantıları sırasında dile getirdi.
Konuşmasında, Türkiye’nin yanlış dış politikası sonucunda ekonominin baltalandığını, toplumda psikolojik, sosyolojik ve ekonomik çöküntü yaşandığını, en önemlisi de güvenlik sorunları yaşandığını söyleyen Milletvekili Mehmet Güzelmansur, 1.5 milyon nüfusa sahip Hatay’ın mevcut 500 bin civarındaki Suriyelilerle birlikte 2 milyonu aşkın nüfusa çıktığını, ancak devletten alınan payın 1,5 milyonluk nüfusa göre düzenlendiğinin altını çizerek, “Hatay, 6-7 yıldan beri kaderiyle baş başa bırakıldı. Biran önce gümrük kapıları açılmalı, ekonomide hareketlenme sağlanmalı, Hataylıların mağduriyeti giderilmeli” dedi.
Hatay’ın, yıllardır ülke ve dünya kamuoyunda savaş ile anılan bir il hale getirildiğinin altını çizen Milletvekili Mehmet Güzelmansur, bu nedenle ilimiz ticaret erbabı, işadamı, esnaf ve turizmcilerin büyük sıkıntılar yaşadıklarını, bu sıkıntı derecesinin hafiflemesi için de iki gümrük sınır kapısının açılmasını istediklerini bildirdi.
Güzelmansur, özetle, ‘Ulu Önder Atatürk’ün Yurtta Sulh Cihanda Sulh ilkesine paralel bir dış politika istiyoruz. Sınır kapılarımız açılsın,14 orta doğu ülkesine yeniden erişim imkânımız olsun istiyoruz. İlimizdeki Suriyeliler ülkelerine dönsünler istiyoruz” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER