Cuma, Nisan 26, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelAçlık sınırı 2164 TL yi geçti

Açlık sınırı 2164 TL yi geçti

Birleşik Kamu İşgörenleri Sendikaları Konfederasyonu Hatay İl Temsilcisi H. Suat Sadış, son dönemlerde ülke tarihinin en büyük ekonomik krizlerinden birini yaşadıkları bir sürecin içerisinden geçtiklerini ileri sürdü.
Sadış, sendika üyeleri ile birlikte Antakya Köprübaşında yaptığı basın açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:
“AKP iktidarının 16 yıl boyunca uyguladığı ranta dayalı çarpık ekonomik modelin neticesi olarak ortaya çıkan krizin bedelini yine en çok ülkemizin çalışanları ödemektedir.
Enflasyon oranı Ağustos ayı içerisinde yüzde 17,90 oranına yükselerek son 14 yılın zirvesine ulaşmıştır. Buna bağlı olarak açlık ve yoksulluk oranları, enflasyon ve dövizde yaşanan kur krizine bağlı olarak artmaya devam etmektedir. Ekonomide yaşanan daralma ve ülke siyasetinde yaşanan belirsizlikler yıl sonunda enflasyon oranlarının yüzde 20 oranına yükseleceğinin emarelerini ortaya çıkarmaktadır. TL, döviz kuru karşısında günden güne değil artık saat başı gerilemektedir. Döviz üzerinden dışa borçlanan, ülkemizin tüm kamu kurumlarını yok pahasına satan AKP iktidarı ülkemizi derin bir uçurumun içerisine sürüklemiş vaziyettedir. Merkez Bankası’nın son faiz artırım kararı ile ülkemiz de enflasyon ve borçlanma oranı daha da artacak ve buna bağlı olarak da yurttaşların alım gücü iyice azalacaktır.
Açlık sınırının 2164 TL, yoksulluk sınırının da 8119 TL’yi geçtiği ülkemizde yurttaşlarımız günden güne yoksullaşırken, sofrasındaki ekmeği gün geçtikçe daha da küçülmektedir. Yurttaşlarımız artık mutfağındaki temel besin maddelerini dahi karşılayamaz duruma gelmiş, yapılan her zam karşısında insanlarımız her yeni güne yeni zorluklar ile başlamak zorunda kalmıştır. Sadece Ağustos ayı içerisinde 4 kişilik bir ailenin beslenme ihtiyaçları olan temel gıda ürünleri için harcamaları gereken tutar bir önceki aya göre yaklaşık yüzde 2 oranında artmıştır. Ülkemiz, Dünya’nın en büyük ikinci un ihracatçısı konumunda iken ne yazık ki bir dilim ekmeğe muhtaç hale gelmiş bulunmaktayız.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER