Cumartesi, Nisan 27, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelANTAKYA DA ÇİLEK HAMLESİ...

ANTAKYA DA ÇİLEK HAMLESİ…

Antakya Kaymakamlığı ve Antakya Belediyesi, 2 mahallede çilek yetiştiriciliğini teşvik amaçlı fide dağıttı, 21 üretici desteklendi…

Antakya Kaymakamlığı ve Antakya Belediyesi, Antakya ilçesinde 2 mahalleyi çilek yetiştirmede pilot mahalleler olarak belirledi. Uzanalıç ile Tahtaköprü Mahalleleri, çilek yetiştiriciliğinde pilot mahalleler oldu.
Geçtiğimiz günlerde de mahallelerde fide dağıtımı gerçekleşti. Dağıtıma Antakya Kaymakamı Eflatun Can Tortop ile Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci de katıldı.
Törene; Antakya Kaymakamı Eflatun Can TORTOP, Antakya Belediye Başkanı İsmail KİMYECİ yanı sıra, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet ANDİÇ, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet BOSTAN, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ayyuş OTUZBİR, Uzunalıç Muhtarı Kadir Gök, Tahtaköprü Muhtarı İsmail Balcı ve vatandaşlar katıldı.
Antakya Kaymakamı Eflatun Can TORTOP yaptığı konuşmada şunları söyledi:
”Öncelikle 2011 yılında uygulamaya geçilen Hatay İli Kırsal Kalkınma ve İl Stratejik Planı kapsamında ilimizin tüm köy ve beldelerinde tarımın geliştirilmesi, bölgeye uygun modern yetiştiricilik sistemlerini en son tekniklerin çiftçilerimize gösterilmesi amaçlanmış, bu çerçevede Tahtaköprü ve Uzunalıç Mahallelerimiz öncelikli olmak üzere, çilek yetiştiriciliğinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması hedeflenmiştir. Sadece bir projeyle sınırlı kalmayarak yine aynı bölgede Mantar yetiştiriciliği ve İvesi Cinsi koyun yetiştiriciliği projeleri uygulanmıştır. Projeler sayesinde dağ köylerimizde gelir getirici faaliyetler arttırılmış olup, ekonomiye de katkı sağlanmıştır.”
Antakya Belediye Başkanı KİMYECİ de konuşmasında, ”Antakya Belediyesi olarak, halkımıza her türlü hizmet götürme adına yaptığımız faaliyetlerden biri olan çilek yetiştiriciliği projesinin Tahtaköprü ve Uzunalıç mahallelerine hayırlı olmasını diliyorum. Desteklerimiz aynı şekilde hız kesmeden devam edecektir. Önceki yıllarda Antakya Belediyesi Eş-Finansmanı ile uygulanan Çilek yetiştiriciliği projesinde göstermiş olduğunuz çaba ve emek sebebiyle hepinize teşekkür ediyorum” dedi
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet ANDİÇ ise yaptığı konuşmada, ”2013 yılında İl Özel İdaresi destekli olarak Uzunalıç ve Tahtaköprü Mahallelerinde 12 üreticimiz ile başlatılan çilek yetiştiriciliği projemize Antakya Belediye Başkanlığımızın katkıları ile devam etmekteyiz. 2015 yılında 11 üreticimize fide desteği sağlarken, bu yıl 21 üreticimize destek vermekteyiz. Yürüttüğümüz çalışmalarda bizlerden katkıların esirgemeyen Antakya Belediye Başkanlığımıza ve projede emeği geçen herkese teşekkür eder, yürüttüğümüz çalışmaların ilimiz tarımına hayırlı olmasını dilerim” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER